Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

HUMANITARNA AKCIJA

Zajedno za sigurniji korak


OSIJEK - Pridružite se i vi humanitarnoj akciji „ZAJEDNO ZA SIGURNIJI KORAK“ - u kojoj Poliklinika Glavić poklanja neurorehabilitaciju na najmoćnijem robotu za rehabilitaciju nogu - LOKOMATU

Poliklinika Glavić,  u suradnji s poznatom švicarskom firmom Hocoma, odlučila se za još jednu humanitarnu akciju koja za cilj ima pomoći pacijentima s najtežim stupnjem oštećenja nogu. Čak 10 pacijenata iz Hrvatske i susjednih zemalja dobiti će priliku za novu nadu uz besplatnu neurorehabilitaciju na najsofisticiranijem  robotskom uređaju – LOKOMATU.

Pacijenti će u narednim mjesecima pokušati osnažiti muskulaturu donjih ekstremiteta i ojačati svoje noge, a sve s nadom za sprječavanjem komplikacija i postizanju mogućnosti samostalnog i sigurnijeg hoda.

Terapije na ovim aparatima osim velikih, znanstveno dokazanih, zdravstvenih poboljšanja stvaraju i značajne uštede u zdravstvenom sustavu. Nažalost, kao i velik broj drugih problema običnog čovjeka, i ovaj problem prolazi nezamijećen od onih koji bi se trebali brinuti za dobrobit svih ljudi, posebice onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Stoga, potaknimo ih na djelovanje, i neka naš zajednički trud oko odabira najslabijih među nama, te borba oko ojačavanja istih, bude dovoljan razlog da na ovoj akciji ne smije stati. Najveća želja nam je oporavak naših budućih prijatelja, ali ovom akcijom i uspjehom iste želimo potaknuti zdravstvenu administraciju da napravi sve i da  barem jedan ovakav uređaj dovede u državne ustanove kako bi bio dostupan svim ljudima,  jer svi pacijenti zaslužuju adekvatno i stručno liječenje po najvećim svjetskim trendovima.

Budimo promjena i pomozimo najugroženijima među nama i zato pogledajmo oko sebe i pronađimo zajedno one među najpotrebitije među mnoštvom oboljelih  od cerebralne paralize, moždanog udara, multiple skleroze, Parkinsonove bolesti, paraplegije, traumatske ozljede mozga, degenerativna oboljenja zglobova donjih ekstremiteta, spinalne mišićne atrofije, slabosti mišića zbog nedostatka mobilnosti ili su paraplegičari i hemiplegičari.

Za sve prijave, informacije i upite pacijenti se mogu javiti na e-mail: humanitarna-akcija@poliklinika-glavic.hr, besplatni telefon 0800 7112 ili u inbox službene Facebook stranice Poliklinike Glavić, kako bi naš tim stručnjaka istu mogao pregledati i odlučiti o mogućnostima i trajanju rehabilitacije svakog individualnog pacijenta.

Osim navedenih, više informacija možete pronaći na službenoj stranici humanitarne akcije: „Terapija robotikom u Dubrovnik – novo lice neurorehabilitacije“.

Prijavu za humanitarnu akciju možete poslati do 20. ožujka 2016. godine.

Izvor: Poliklinika Glavić
 Najnovije