Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

LC MURSA

Put bijelih ruža


OSIJEK - Lions klub Mursa Osijek nastavlja projekt „Put bijelih ruža“ kojim oplemenjuju prostore Grada Osijeka i poklanja svome gradu ruže koje su simbol mira, ljubavi, ljepote, simbol prijateljstva i poštovanja. Osječke Mursice posadit će 180 BIJELIH RUŽA POKRIVAČICA u četvrtak, 17. ožujka 2016. na potezu od spomenika Picasu do pješačkoga mosta, a okupljanje je u 12,15 sati kod spomenika Picasu.

O projektu:
Na poticaj triju guvernerica Lions klubova: hrvatske - Nade Arbanas, slovenske - Alenke Marten i makedonske - Jelice Krtolice, započela je, prije dvije godine,  međudistriktualna  akcija sadnje bijelih ruža – pod nazivom „Put bijelih ruža“. U našem Distriktu akciju vodi predsjednica Povjerenstva za ekologiju D-126 Hrvatska, Zita Ladocki-Jularić, članica Lions kluba Mursa, a akciju od samoga početka podržava i Grad Osijek.

Ruže su simbol mira, ljubavi, ljepote,  prijateljstva i poštovanja. Kraljica cvijeća je i ekološki vrlo dobar izbor  jer je  poznata činjenica da je riječ o vrsti cvijeća koja najbolje apsorbira teške metale iz tla. Prve ruže zasadile su članice LC Mursa  u vrtu Doma za psihički bolesne odrasle osobe u Osijeku. U ožujku ove godine posađeno je 45 sadnica na Trgu bana Josipa Jelačića u Donjem gradu, a u studenome 300 ruža na potezu od Solarskog trga do bivše Bijele lađe. Suradnja s tvrtkom UNIKOM, ne samo u dijelu sadnje i održavanju, već i samom osmišljavanju  nove vizure  grada omogućit će i nastavak sadnje cijelom duljinom Promenade, a akciju od samoga početka podržava i Grad Osijek.

Sadnjom bijelih ruža na našoj Promenadi uljepšat ćemo dio našega grada i pokazati da MI SLUŽIMO za dobrobit svoje zajednice.

Predsjednica LC Mursa Osijek
Vesnica Mlinarević
Foto: radio.unios.hr

 Najnovije