Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

REKREACIJA

Kotrljaneri i prekogranična suradnja


OSIJEK - Udruga za rekreativni biciklizam 'Kotrljaneri' proteklog je vikenda posjetila Sombor i tamošnju Udrugu građana VeloArt. Jedan od razloga ovog prijateljskog posjeta bilo je i potpisivanje Sporazuma o prekograničnoj suradnji.

Sporazum su u Gradskoj vijećnici potpisali predsjednici udruga, Milan Obradović i Darko Marschhauser, razmjenjeni su prigodni pokloni, a sve nazočne pozdravio je dogradonačelnik Sombora Vladislav Živanović. Riječ je suradnji koju povezuje zajednička ljubav prema biciklizmu, u ulozi daljnjeg njegovanja prijateljstva i partnerstva Osijeka i Sombora.

Potpisivanju prekogranične suradnje prethodila je četvrta po redu međunarodna gradska biciklistička utrka „Trofej Sombora“ organizaciji Udruge građana VeloArt iz Sombora. Utrka je bila humanitarnog karaktera te je Marici Rajak dodijeljen namjenskog bicikla odnosno spoj invalidskih kolica i bicikla koji joj omogućuje nesmetanu mobilnost. U humanitarnom dijelu projekta sudjelovalo je i osamnaest biciklista iz Udruge za rekreativni biciklizam Kotrljaneri. Prijateljstvo između UG VeloArt iz Sombora I URB Kotrljaneri iz Osijeka započelo je prije godinu dana. Ovim posjetom prijateljstvo se zasigurno produbilo, a Kotrljaneri su između ostalog upoznali i brojne turističke znamenitosti Sombora.

„Ovaj posjet je bio posebno zanimljiv i značajan. Zahvaljujemo domaćinima na gostoprimstvu, a priliku smo iskoristili i za dogovore oko slijedećih zajedničkih projekata i vožnji.“ rekao je predsjednik URB Kotrljaneri, Darko Marschhauser i dodao kako su ih pozvali na humanitarnu vožnju biciklima 'Biciklima za Bubamaru' koja će se voziti 15. svibnja od Osijeka do Vinkovaca.

Udruga za rekreativni biciklizam Kotrljaneri broji 23 aktivna člana, a promiče druženje i biciklizma kao zdrav način života i rekreacije.

Izvor: KotrljaneriNajnovije