Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KOTRLJANERI

Biciklima za Bubamaru


OSIJEK - Budite s nama, u nedjelju 15. svibnja od 08,00 sati na Trgu A.Starčevića u Osijeku i u Vinkovcima u dvorištu Udruge osoba s invaliditetom Bubamara od 12,00 sati. Udruga za rekreativni biciklizam „Kotrljaneri„ u partnerstvu s NCLC KUNA iz Osijeka organiziraju humanitarnu vožnju biciklima pod nazivom „Biciklima za Bubamaru„.

Riječ je o 7. po redu vožnji biciklima za pomoć djeci i odraslima s posebnim potrebama, koje se realiziraju uz pomoć lokalne zajednice, sponzora i prijatelja. Humanitarna akcija 'Biciklima za Bubamaru' održava se za Udrugu osoba sa invaliditetom „Bubamara“ iz Vinkovaca. Sredstva prikupljena od uplate kotizacija i donacije sponzora utrošena su za kupnju dva stacionarna bicikla. Udruzi Bubamara već je ranije doniran jedan takav bicikl, no zbog uistinu velikog broja članova Udruge, jedan bicikl se u postupku rehabilitacije i terapijskog rada s djecom pokazao nedovoljan.

Osim spomenute donacije, u svakom od mjesta kroz koje prolazi biciklistička kolona tradicionalno se, uz pomoć i odabir lokalne zajednice, poklanja brdski bicikl s pripadajućom opremom djetetu iz obitelji u potrebi. Treći događaj u okviru ove humanitarne akcije je predaja 9 bicikala Dječjem domu Sv. Ana, Vinkovci, koji su kupljeni u sklopu tradicionalne Lions akcije „Moj prvi bicikl“. Na Trgu A. Starčevića predat će se jedan stacionarni bicikl Centru za Odgoj i Obrazovanje Ivan Štark.

Vozi se na relaciji Osijek – Ernestinovo – Markušica – Vinkovci – Tordinci – Tenja – Osijek. Riječ je o rekreativnoj vožnji prosječne brzine 19­20km/s u dužini od 88 km. Planiran dolazak biciklističke kolone je oko 12,00 sati, a domaćini pripremaju doček i prigodan program u dvorištu Udruge „Bubamara“.

Nakon odlaska biciklista prema Vinkovcima, na Trgu A. Starčevića nastavlja se program, građani se mogu uključiti u sve aktivnosti.

RASPORED NA TRGU
 • Š4 - GRADSKI RADIO – voditelj programa,
 • ­Š1 - ­ PRIJAVNI ŠTAND - ­ prijava biciklista i preuzimanje majice ili bidona (ovisno o tome što su odabrali prilikom prijave)
 • Š7 - ŠTAND UDRUGE ZA REKREATIVNI BICIKLIZAM 'KOTRLJANERI'
 • Š5 - ŠTAND LIONS CLUBA 'KUNA'

SPONZORSKI ŠTNADOVI – ponuda različitih sadržaja
 • Š2 – HELL ENERGY DRINK ­ izložbeni štand sa energetskim napitcima, podjela nagrada
 • Š3 – JESEN USKUGE DOO (TUPERWARE) ­ izložbeni štand sportskog asortimana i ankete sudionika, podjela nagrada
 • Š 6 – ATALI ­ izložbeni štand sa biciklističkim dresovima

­ ODJEL PREVENCIJE PU OSJEČKO­BARANJSKE
­ PROTEA SPORT ­ izložba novih bicikala i test vožnje, podjela nagrada dobitnicima
­ WEEKEND WARRIORS ­ provjera ispravnosti bicikala sudionika i građana
­ PANNONIAN CHALLENGE ­ Najava Pannoniana 2016, podjela nagrada dobitnicima

NAPOMENA – Na sponzorskim štandovima i kod ograđenih prostora, dobitnici nagrada osvojenih u radijskim i televizijskim emisijama, mogu podići svoje nagrade uz predočenje osobne iskaznice

SREDIŠTE TRGA (fontana) Izlagači neobičnih bicikala i moguće probne vožnje:
 • Siniša Vidaković: izlaganje neobičnih bicikla, probne vožnje na istima
 • Dražen Vezmanović: izlaganje neobičnih bicikala
 • Mihalička: probne vožnje na ležećim biciklima
 • Kotrljaneri: izložbeni bicikl za osobe sa posebnim potrebama


Izvor: KotrljaneriNajnovije