zatvori oglas

PRONI CENTAR

Europska volonterska služba


OSIJEK - U subotu, 4. lipnja 2016. godine u Osijeku s početkom u 17 sati ispred Umjetničke akademije u Osijeku (na travnatoj površini) održat će se informativna radionica, kojom će se obilježiti 20 godina rada Europske volonterske službe (EVS). Radionicu organizira PRONI Centar/Regionalni info-centar za mlade Osijek u suradnji s Mirovnom grupom mladih Dunav.

Radionica je dio piknika koji promovira mobilnost mladih, a u organizaciji udruge KultAkt. Sudjelovat će udruge koje promoviraju mobilnost mladih (AIESEC, IAESTE i ESN). Cilj ove radionice je upoznati mlade sa programom EVSa-a, kako bi se zainteresirali za volontiranje u zemljama Europe, ali i izvan nje. Volontiranje kroz ovaj program sjajna je mogućnost svim mladima koji žele ostvariti nova iskustva i steći nove vještine, bez obzira na njihove prethodne kvalifikacije ili sredinu iz koje dolaze.

Predstavljanje Europske volonterske službe bit će konceptu speed date-a, gdje će EVS volonteri iz Argentine, Njemačke, Danske, Francuske, Španjolske i Portugala zasinteresiranima predstaviti mogućnosti i prednosti EVS-a.

Mladi zainteresirani za više informacija o ovom načinu mobilnosti, imaju priliku postavljati pitanja osobama koje se nalaze na razmjeni u programu EVS-a, i iz prve ruke saznati sve što ih zanima. Pored toga sve o EVS-u saznat će i putem promotivnog videa i letaka.

Izvor: PRONI Centar

 



Najnovije