Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

OBRAZOVANJE

Osječani jučer dali potporu cjelovitoj kurikularnoj reformi


OSIJEK - Osijek je jučer, 1. lipnja 2016. godine, bio jedan od 12 hrvatskih gradova u kojima su održani skupovi potpore cjelovitoj kurikularnoj reformi u organizaciji inicijative „Hrvatska može bolje“.

Oko dvije tisuće građana okupilo se na osječkom Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi noseći brojne transparente, zviždaljke i udaraljke kako bi poslali poruku političarima da ne zaustavljaju i ne opstruiraju započeti projekt reforme obrazovnog sustava. Predstavnica inicijative „Hrvatska može bolje“ Ivana Milas rekla je kako kurikularnu reformu mora voditi struka a ne politika te da je cjelovita kurikularna reforma prvi pokušaj stvaranja boljeg sustava obrazovanja u našoj zemlji još od 70-ih godina prošlog stoljeća.

Ono što osjećaju svi prosvjednici na skupovima diljem zemlje ali i velik broj onih koji nisu mogli doći, u svom je govoru sažela profesorica engleskog jezika Ivana Kovač koja je poručila kako u razjedinjenoj zemlji poput naše reforma školstva mora biti točka oko koje će se svi ujediniti bez obzira na ideologije i politička stajališta, inače ćemo i dalje gledati pune autobuse mladih kako odlaze put Njemačke.

Uz natpise „Za škole pune spoznaja a ne dogmi“, „Struka ispred politike“, „Kurikulum mora dalje“, „Hrvatska se voli znanjem“ ili „Ministre sjedi, jedan“ prosvjednici su glasnim pljeskom i zviždaljkama dali potporu govornicima među kojima nije bilo političara već samo prosvjetara praktičara – učitelja i profesora, te predstavnika NGO sektora.Najnovije