Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

ŠPUDOS

Učenici oslikavaju Dom zdravlja


OSIJEK - Unazad nekoliko godina Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek u suradnji sa zdravstvenim ustanovama Grada Osijeka omogućuje estetsko uređenje spomenutih ustanova kao što su čekaonice, ordinacije i zdravstvene jedinice pedijatrijskih odjela.

Učenicima naše škole na taj je način ukazana prilika da sa svojim profesorima – mentorima osmisle vizualna rješenja koja će osim svoje estetske uloge imati psihološku ulogu pri doživljaju samog prostora u kojem mali pacijenti čekaju ili borave te suptilno prenijeti poruku osnaženu i podržanu pozitivnim mislima potaknutim likovnim sadržajima.

Dok se tako djeci i njihovim roditeljima pažnja nadopunjuje i potiče pozitivnim, vedrim mislima i osjećajima, učenicima naše škole ujedno se omogućuje da promišljajući kreativno, uz razvoj empatije na osnovu vlastitih sjećanja na boravak u istovjetnim prostorima zdravstvenih ustanova, potiču osjećaj samoznačaja i postignuća u izvedbi svojih likovnih rješenja i kreacija.

U srijedu, 26. listopada 2016. godine učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek oslikavati će prostore pedijatrije Doma zdravlja Gornji Grad Osijek, Park kralja Petra Krešimira IV.

Tekst: Dražen Jerabek, prof.
Foto: ŠPUDOSNajnovije