Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

ZABAVA

Pripreme za Advent u Tvrđi


OSIJEK - Jesu li to počele pripreme za treći po redu Advent u Tvrđi?

Od 25. studenog do 31. prosinca 2016. godine Osječani i gosti u našem gradu moći će uživati u predblagdanskom i blagdanskom ozračju, posebno za ovu prigodu, ukrašene nam Tvrđe. Naravno da se organizator pobrinuo ove godine učiniti nam Advent još zanimljivijim. Svaki dan božićnog sajma moći ćete uživati u koncertima, nagradnim igrama, gastronomskoj ponudi, kupnji poklončića za drage nam ljude, ali i u vožnji baroknim ringišpilom.

Zasigurno vrijedno vaše pažnje bit će natjecanje aranžera i cvjećara u ukrašavanju jelki na prvom Međunarodnom festivalu božićnih drvaca. Svakako dobrodošla manifestacija za prikupljanje ideja kako ukrasiti jelku u vlastitom domu.

U kratkim crtama prenosimo program za ovogodišnji Božić u Osijeku.

25. studenog. 2016. – 01. siječnja 2017.
Advent u Tvrđi, adventski sajam na Trgu Sv. Trojstva prigodno ukrašenom u prelijepo božićno ruho.

01.-31. prosinca 2016.
„Božićna bajka u osječkom tramvaju, vožnja božićnim tramvajem ukrašenim s 30.000 blagdanskih lampica uz predstavu i poklone Djeda Mraza. Polazna i završna stanica je na glavnom trgu.

01.-31. prosinca 2016.
VR – Virtual Reality u Božićnom tramvaju (virtualna stvarnost). Okušajte se u ulozi vozača božićnog tramvaja! Svakog dana prosinca na glavnom gradskom trgu u tramvaju ukrašenom tisućama lampica provozajte se gradskim ulicama. Dječji san gotovo svakog dječaka i djevojčice je voziti tramvaj, a sada to možete i vi!

2. prosinca 2016.
Lampioni za Dan grada Osijeka, Arheološki odjel Muzeja Slavonije, Trg Sv. Trojstva, izložba tematskih lampiona od papira osječkih osnovnoškolaca u suradnji s Društvom tehničke kulture Osijek.

4. prosinac 2016.
Državno finale u kuhanju fiš paprikaša, svečano 21. finale Državnog natjecanja u kuhanju fiš paprikaša, najpopularnijeg podunavskog jela, na platou pred restoranom Kopika na ŠC Copacabana.

3. prosinca 2016.
Moto Mrazovi i Božićni sajam u Gornjem gradu, Trg dr. Ante Starčevića (glavni trg) Tradicionalna humanitarna akcija članova Moto Kluba Osijek i sajam domaćih proizvoda.

9.-10. prosinca 2016.
WINE OS – Osijek Wine Fest, TC Esseker Centar, promocija vina i delicija iz Hrvatskog Podunavlja, Hrvatske i okolnih zemalja.

17. prosinca 2016.
Kamion Djeda Mraza i Božićni sajam u Gornjem gradu, Trg dr. Ante Starčevića (glavni trg) sajam tradicijskih proizvoda uz veseli program za djecu u prijepodnevnim satima kada će se na trg u velikom crvenom kamionu dovesti sam Djed Mraz!

31. prosinca 2016.
Silvestrovo: doček Nove Godine, glavni trg i Tvrđa.Najnovije