Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

UDRUGA BREZA

Zimska limpijada


OSIJEK - Neka sva djeca znadu prvi puta u našem gradu imamo zimsku ‘LIMPIJADU!!!!

Najveći kontinentalni festival za djecu i mlade, Zemlja bez granica, Udruga za rad s mladima Breza pokrenula je 2004. godine s ciljem promicanja kreativnosti i stvaralaštva djece i mladih i uključivanja djece s posebnim potrebama.

Zemlja bez granica od samih početaka ima za cilj kreirati kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece i mladih s naglaskom na igru na otvorenom, socijalizaciju i prijateljsko okruženje. Uči i potiče prihvaćanje različitosti, uključuje svu djecu bez obzira na imovinski status i njihove poteškoće. Zemlja bez granica manifestacija je koja pruža podršku stvaralaštvu djece, potiče njihovu kreativnost te njeguje zajedništvo i promicanje podrške roditeljstvu i obiteljskim vrijednostima. Kroz neformalne edukacije povezuje i potiče suradnju s organizacijama i ustanovama koje se bave odgojem djece. Kreira pozitivno okruženje za rast i razvoj djece s naglaskom na učenje prihvatljivog i odgovornog ponašanja djece i mladih. Kroz svoj program potiče recikliranje i odgoj za ekologiju, promiče volontiranje kod mladih s naglaskom na aktivizam u zajednici. Pokazuje kako je važno promicati nematerijalne vrijednosti i dobra.

Ovaj međunarodni Festival održava se tradicionalno krajem kolovoza i početkom rujna u Osijeku. Ovogodišnja Zemlja bez granica održat će se u Tvrđi po prvi puta u zimskom terminu, od 27. do 30. prosinca 2016. godine, manifestacijskog naziva „Zimska 'limpijada“.

Prijave su otvorene preko LINKA, a primat će se do 15. prosinca 2016.

Tekst: Suzana Vargović, voditeljica Festivala

 


Prilozi:
  • 1. PROGRAM  (image JPG, 687.2 kb)Najnovije