Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

SAJAM

Božićni ReArt otvara svoja vrata


OSIJEK - U sklopu izlagačkog djela božićnog ReArta predstavit će se 30 umjetnika i kreativaca čiji će se radovi moći razgledati, ali i kupiti tijekom petka i subote od 9 – 20h, a za vrijeme trajanja festivala čeka nas, kao i uvijek, sadržajan i raznolik kulturno-umjetnički program u kojem će moći uživati svi uzrasti!

Na sajmu će se moći pronaći širok spektar različitih predmeta: od umjetničkih djela, rukotvorina, odjevnih predmeta, unikatnog nakita te raznih drugih umjetničkih predmeta. Detaljan program donosimo nešto niže u tekstu, ReArtovci vas pozivaju da se dođete zabaviti s njima i uživati u kreativnom blagdanskom ozračju u kojem ćete svojim najdražima ove godine moći izabrati najkreativniji dar za ispod bora!

Program ReArt u božićnom izdanju 2016.:

PETAK - 9 - 20 h art sajam
- 10 h Božićne priče za djecu, pripovjedač: Darija Gabrić
- 12 h službeno otvorenje ReArt festivala u božićnom izdanju uz FILM „ReArt 2015“. Autor filma: Antun Balog. Druga kamera: Petar Mandarić
- 14 - 15 h: radionica „To je metal?“, izrada božićnih čestitki upotrebom recikliranih metalnih poklopaca, svi su dobrodošli neovisno o uzrastu. Voditeljica: Valentina Grubačević.
- 15 - 16 h radionica „Ogrlice“, Humanitarna akcija kojom za cilj imamo skupiti novčana sredstva za dječji dom Klasje kako bi se dječicu obradovalo priborom za školu. Voditeljice: Martina Bošnjak Turalija, Katarina Blažević, Vedrana Fičić i Marija Vencel.
- 16 - 17 h radionica „A što sa starim krpicama?“ Radionica izrade krpenih podmetača ili manjih tepiha od stare odjeće i tkanina. Radionica je namijenjena svim velikim i manjim ručicama koje su spremne uposliti iglu i škare. Voditeljica: Kristina Opačak
- 17 h Kleingeld Machine, jazz duo: Marko Olujić na gitari i Tin Ringsmuth na saksofonu
- 18 h Studio Glamur Art hair and make up, Sofija Nikšić u suradnji Obrtničkom školom Osijek (frizerska revija) i plesni performance Plesnog studia Shine. Koreograf: Mira Sekereš. Vizual: Tomislav Šilovinac-Šiki.
- 18:30 h Otvoreno glazbeno jammanje uz Nikolu Fallera iz udruge Slama

SUBOTA - 9 - 20 h Art sajam
- 9 h mali božićni vilenjaci plesnog studija Shine predstavljaju ReArt
- 10 - 11:30 h radionica „A što sa starim krpicama?“, radionica izrade krpenih podmetača ili manjih tepiha od stare odjeće i tkanina. Radionica je namjenjena svim velikim i manjim ručicama koje su spremne uposliti iglu i škare. Voditeljica: Kristina Opačak
- 10 - 11 h oslikavanje lica „Ledene kraljice“ za djecu. Oslikavaju: Nataša Vuković i Slađana Zubić
- 12 h Art Dossier trio, veseli glazbeni trojac: Tin Reba, Mia Reba i Dorian Brekalo
- 12 h „Božićni harlekini“ , umjetnici: Rene Grgić Đaković i Nebojša Vuković
- 14 - 15 h radionica „To je metal?“, izrada božićnih čestitki upotrebom recikliranih metalnih poklopaca - svi su dobrodošli neovisno o uzrastu. Voditeljica: Valentina Grubačević.
- 15:30 - 16:30 h radionica „Ukrasi za bor“, Humanitarna akcija za Klasje. Voditeljice: Martina Bošnjak Turalija, Katarina Blažević, Vedrana Fičić i Marija Vencel.
- 17 h Božićne priče za djecu, pripovjedač: Darija Gabrić
- 18 h FILM „Božićni ReArt 2015“ Autor filma: Antun Balog. Druga kamera: Petar Mandarić
- 18:30 h glazbeno jammanje uz Nikolu Fallera iz udruge Slama

Izvor: ReArtNajnovije