Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

IK JAVOR

Čarobni prosinac u Javoru


OSIJEK - U subotu 17.12. 2016. po 15 puta okupili su se osječki javorovci  na „Čarobnom prosincu u Javoru“ Sve generacije izviđača uživale su u prigodnom programu  koji su osmislili mladi izviđački voditelji Loren Trstenjak i Marijana Margić.

 
Izviđači su tijekom programa imali nekoliko  prigodnih izviđačkih izazova po izviđačkim družinama. Svaka družina unutar našeg IK Javor  ispunila je izazov osmišljavanja  najljepše izviđačko-božićne priče koju su ispričali i odglumili  pred ostalim članovima.  Drugi je izazov bio osmisliti  najljepšu božićnu pjesmu s izviđačkim sadržajem. Naravno i tu su svi izviđači pokazali  maštu i kreativnost  pri smišljanju ali i pri izvođenju pjesama.  Izrađivali smo božićne čizmice i pravili božićno drvo s kuglicama na kojima su napisane najljepše želje za sve nas.

U svakoj družini proglašeni su naj izviđači – osječki javorovci su  2016.: Ena Jurišić, Maja Mehičić, Lovro Zelić, Domagoj Hajduković, AnaMarija Marošević, Ivan Marošević te Mario Ferenc.

Pravo iznenađenje napravili su nam MotoMrazovi osječkog Moto kluba koji su došli u naš Izviđački park gdje smo zajedno otpjevali nekoliko pjesama, podijelili božićne tombole i popili vrući čaj. Hvala Moto klubu Osijek na suradnji i druženju u Izviđačkom parku u Čarobnom prosincu u Javoru.

 Svima smo poželjeli ispunjenje najljepših želja, sretne, vedre i radosne blagdane, ispunjene pravim vrijednostima.

 Tekst: Jadranka KokolariNajnovije