Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

PANNONIAN

Otvoren foampit u Osijeku


OSIJEK - Razbijene glave, krvava koljena i vanjski prijelomi uzrokovani procesom uvježbavanja trikova karakterističnih za rollere, skatere ili bmx-ere, nadamo se postaju stvar prošlosti što se Osijeka i šire okolice tiče.

Otvoren je foampit, jednostavnije rečeno, bazen za učenje i usavršavanje trikova. Plod je to dugogodišnjeg rada i uspjeha Pannonian Challenga te se nametnuo kao jedan od glavnih ciljeva ovogodišnjeg 18. po redu Pannonian Challengea, a na radost mnogih ljubitelja ekstremnih sportova, obećano i najavljeno je i ispunjeno.

Foampit predstavlja jednu od najvažnijih stvari unazad 15 godina postojanja PC-a, a nalazi se na dobro poznatoj i popularnoj lokaciji skate park na Copacabani. Jurica Barać, voditelj Pannonian Challengea, pojasnio je prigodom otvaranja tehničke karakteristike ove dobrodošle novotarije, a one kažu kako postoji spust od 6 metara  koji završava u bazen sa spužvama,  dimenzije iznose 6x5x2, a ukupna zapremnina iznosi 100 kubika spužve koje donirala kompanija Bernarda d.o.o. Sam bazen se može sklopiti u slučaju kiše, ulazi kao kutija u sam skate park i najvažnija stvar besplatan je. Mlade nade sporta od ranih jutarnjih sati iskoristili su ovaj poligon za vježbu, te naučili trikove poput salta unazad već u prvim pokušajima, za što je nekad nužno i višemjesečno vježbanje.

Pripreme za 19. Pannonian su već u tijeku, a otvorenje foampita i velika zainteresiranost znak je kako ćemo moći očekivati značajan napredak mladih nada Osijeka.

Izvor: PannonianNajnovije