Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

HUMANOST

Kilometri za Udrugu Dar


OSIJEK - Divno jutro na osječkoj promenadi postalo je još divnije onog trenutka kada se kod Vodenih vrata dogodila invazija najmlađih sugrađanki i sugrađana koji su istrčali pravu mini maratonsku utrku „Maratonci od vrtićke dobi“ te tako skrenuli pažnju na humanitarnu inicijativu „Maratonac trči humanitarni krug“.

Maratonac trči humanitarni krug“ je projekt čiji je nositelj humanitarna inicijativa koja okuplja članove Udruge Dar, Kova runner team i tim Kreativne agencije Adverta. Projektom će se na potpuno inovativan način sudjelovanje Dragana Kovačevića na „New York City maratonu“ povezati s humanitarnom akcijom prikupljanja sredstava za Udrugu obitelji djece s autizmom "Dar".

Ova inicijativa ima za cilj podizanja svijesti o vrijednosti sporta i aktivnog načina života za osobni, društveni i profesionalni razvoj te podizanja svijesti o autizmu i poticanju razumijevanja i tolerancije prema osobama sa poremećajima iz spektra autizma.

Osječaninu Draganu Kovačeviću je jedna od životnih želja istrčati New York City Marathon - najspektakularniji maraton na svijetu. Ove godine prijavio se na isti te je putem "lutrije" ostvario pravo sudjelovanja na najpoznatijem maratonu na svijetu koji se održava 05. studenoga 2017. godine u New Yorku. Sudjelovanjem na utrci Dragan ima privilegiju biti jedan od 50 tisuća trkača koji će prijeći 42 kilometara trase na ulicama najpoznatijeg grada na svijetu.

Ova utrka predstavlja veliki osobni izazov za Dragana, no želja mu je ovu priliku pretvoriti u nešto puno više. Osim vlastitog zadovoljstva i ispunjenja cilja Dragan želi iskoristiti priliku da pomogne Udruzi obitelji djece s autizmom „Dar“ iz Osijeka, koja okuplja obitelji čija djeca imaju poremećaj iz autističnog spektra. Korisnici udruge su više od 40 djevojčica i dječaka, različitog uzrasta, s ovim poremećajem te članovi njihovih obitelji. Zbog specifičnosti ovog poremećaja osobe s autizmom imaju poteškoće u odlasku na neurotipičnim osobama normalna mjesta, kao što su kino, kazalište, tramvaj, pa čak i šetnja ulicom može biti izuzetno teška i puna izazova. Kako bi napredovali i ostvarili maksimum svojih potencijala, potreban im je terapijski rad sa stručnjacima te oprema za provođenje iste, koji su prilagođeni njihovim potrebama te gdje su prihvaćeni i sigurni.

Trasa kojom Dragan trči na New York maratonu duga je 42 kilometara, a ideja projekta je prikupiti sredstva od 42.000,00 kn tako da zainteresiramo 42 tvrtke ili fizičke osobe da zakupe, tj sponzoriraju „svoj“ kilometar trase na maratonu u minimalnoj vrijednosti od 1.000,00 kn donacije. Prikupljenim sredstvima opremit će se prostori Udruge obitelji djece s autizmom „Dar“ - multisenzornog prostora i edukacijske kuhinje.

UZ OVA KORAKA TRI, SUDJELUJ I TI!

Kako kupiti svoj kilometar i donirati sredstva Udruga obitelji djece s autizmom "Dar"?

1. KONTAKT
Svaka tvrtka ili privatna osoba zainteresirana za kupnju svog kilometra kojem je minimalna cijena 1.000,00 HRK neka se javi se na e-mail: maratonac.za.dar@gmail.com kako bi rezervirala svoj kilometar i dobila povratnu informaciju o kojem se točno kilometru radi.

2. UPLATA
Nakon korespondencije zainteresirana strana treba uplatiti minimalan iznos donacije na račun Udruge Dar, uz unos sljedećih podataka:
Primatelj: UDRUGA OBITELJI DJECE S AUTIZMOM „DAR“, Vukovarska 216, 31000 Osijek
Broj računa: IBAN: HR572600001101958338, Zagrebačka banka
Matični broj: 2173395, OIB: 30218944199
Poziv na broj primatelja: OIB uplatitelja
Opis plaćanja: Maratonac za Dar – ime i prezime uplatitelja ili naziv tvrtke

Ističemo da je moguće uplatiti iznos veći od minimalno predloženog, no svjesni smo da nemaju svi iste mogućnosti te na temelju toga, bez obzira na donirani iznos, moguće je „usvojiti“ samo jedan kilometar, kako bi svi bili isti u ovoj priči.

3. PONOSNI VLASNIK
Nakon što se odradi uplata daljnjom korespondencijom putem navedenog e-maila vlasnik kilometra šalje logotip firme i osnovne podatke kako bi informaciju objavili na društvenim mrežama te kasnije na vizualima i promotivnim aktivnostima tijekom održavanja utrke. Ako darivatelj / vlasnik kilometra želi ostati anoniman to će se poštivati.

Oni koji nisu u mogućnosti sudjelovati i donirati Udrugu navedenim iznosom, mogu se priključiti uplatom manjeg iznosa na račun Udruge Dar.

Nositelji humanitarne inicijative vam se od srca zahvaljuju na vašem prilogu koji će omogućiti kvalitetniji rad udruge i bolju kvalitetu života osoba s autizmom.

Izvor: KA Adverta/N. PokorićNajnovije