Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KULTAKT

Zimska škola kulture


OSIJEK - Udruga KultAkt organizira projekt „Zimska škola kulture“ koji je namijenjen djeci od 6 do 12 godina, a održat će se tijekom tri uzastopne subote - 2. prosinca, 9. prosinca i 16. prosinca 2017. godine. Nakon uspješne prošlogodišnje Zimske škole kulture, te Ljetne škole kulture, održane već dvije godine za redom, ovaj se veseli projekt vraća u još bogatijem izdanju.

Projekt je zamišljen kao niz interaktivnih radionica u vrijeme Adventa, tematski povezanih u cjelinu pod nazivom Zimske radosti. Radionice su besplatne, a za sudjelovanje na radionicama potrebno je ispuniti prijavnicu najkasnije do 30. studenog. Zainteresirani roditelji mogu svoju djecu prijaviti na sljedećoj poveznici: https://goo.gl/Nu8UFZ.

Maksimalan broj djece po radionici je 25, kako bi se svima mogli posvetiti jednako. Radionice se održavaju kroz tri subote u prosincu u prijepodnevnom terminu od 10:00 do 12:00 sati, u kulturnim institucijama Grada Osijeka. Suradnici projekta su Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Muzej likovnih umjetnosti i Muzej Slavonije.

Cilj je projekta približiti kulturne institucije djeci od 6 do 12 godina i educirati njihove roditelje i opću javnost o važnosti uključivanja djece u rad kulturnih institucija. Nizom kreativnih radionica djecu će se potaknuti na zanimanje za pisanu riječ i vizualnu kulturu te kreativnost u izražavanju.

RADIONICE:

2. prosinca 2017. u trajanju od 10:00 – 12:00
Mjesto održavanja: Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek
•    Čitanje zimske bajke
•    Radionica izrade putujuće slikovnice 'Moj Grad'

9. prosinca 2017. u trajanju od 10:00 – 12:00
Mjesto održavanja: Muzej likovnih umjetnosti
•    Projekcija i kviz: Advent u europskim gradovima
•    Likovna radionica 'Moje putovanje Europom'

16. prosinca 2017. u trajanju od 10:00 – 12:00
Mjesto održavanja: Muzej Slavonije
•    Radionica 'Advent u Muzeju Slavonije'
•    Prigodno zatvaranje Zimske škole kulture
 
Sve dodatne informacije o projektu možete pronaći na Facebook eventu KultAkt: Zimska škola kulture 2017 i na web stranici udruge KultAkt: www.kultakt.hr

Izvor: KultAkt
 Najnovije