Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

AK OSIJEK

Osječki zrakoplovni modelari osvojili 9 medalja


OSIJEK - Veliko postignuća zrakoplovnih modelara na 11. međunarodnom natjecanju zrakoplovnih modelara koje je održano 3.2.2018. u Čemincu.

U Čemincu 03.02.2018. godine održano je po jedanaesti puta međunarodno natjecanje zrakoplovnih modelara u kategoriji dvoranskih modela F1N-150  koji se startaju pomoću pračkice i F1N koji se izbacuju rukom na kojem su sudjelovali osječki modelari i postigli zapažen rezultat.

U konkurenciji trideset modelara iz Hrvatske, Srbije i BiH, Igor Nišević AK Osijek zauzeo je drugo mjesto u kategoriji F1N-150 dok je prvi bio Vilim Zobec AK Karlovac a treći Darko Ozimec AK Osa Kutina.

Filip Glogoški AK Osijek je u kategoriji F1N zauzeo treće mjesto iza Vilima Zobeca AK Karlovac i drugoplasirani Boško Lačimić AK Beograd. Vesele rezultati njihovih mlađih kolega koji u konkurenciji kadeta u katrgoriji F1N-150 zauzeli drugo i treće mjesto sestre Hana i Lea Višinger dok je prvi bio Borna Zobec AK Karlovac. U kategoriji izbačajem iz ruke modeli raspona krila preko 500 mm.

Osječani su također briljirali uzevši četiri medalje u konkurenciji juniora, mlađih juniora i kadeta Ivan Kelam Rupčić treće, Lea Višinger treće, Hana Višinger drugo i Mihaela Radić treće mjesto.

Ovo natjecanje bodovalo se za kup Hrvatske. Za tri tjedna osječki modelari putuju u Novu Pazovu gdje se njihov trener Antun Šikić nada novom uspjehu i osvajanju vodećih mjesta jer ima generaciju koja daje nadu za vrhunske rezultate.

Tekst i slike: Antun Šikić
 

 Najnovije