Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DOKKICA

Pozor! Plivamo na sceni


OSIJEK - Dječja osječka kreativna kućica u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku 19. ožujka organizirala je 7. po redu Festival petominutnih učeničkih igrokaza „POZOR! Plivamo na sceni“ i to u povodu obilježavanja Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade.

U Festivalu je nastupilo 103 učenika i učenica iz 10 osnovnih škola grada i županije. Nažalost, učenici PŠ Briješće OŠ Vladimira Nazora iz Čepina morali su otkazati nastup zbog zdravstvenih neprilika koje su zadesile dio učenika.

Suzana Ocvirk bila je glazbena gošća koja je sa sudionicima otpjevala himnu "Plivamo na sceni", a zahvaljujući Darku Ocvirku, profesoru glazbene kulture himna je ove godine dobila je novi aranžman.

U plesno-glazbenom dijelu Festivala nastupile su plesačice Plesnog studija Wings i to s četiri koreografije: Školski odmor, Fairytopia, Crvenkapica i Swish Swish te Dječji ambasadori mira iz Dokkice s izvedbom pjesme „Mir je naš đir“.

Autorica ovogodišnjih primjeraka nagrade „Ribica" za sudionike Festivala je Ena Janković, studentica Umjetničke akademije u Osijeku i voditeljica Dječje likovne akademije u Dokkici. Voditeljski trio bili su Lovro Brekalo, Klara Lendić i Mirna Šmit, dopredsjednica Dokkice.

Ove se godine Festival se održao u sklopu projekta „Kreni“, na kojemu je Dokkica partner Udruzi za rad s mladima Breza.

Volonterski doprinos u provedbi Festivala dalo je više od 35 volontera, a zahvaljujući podršci ravnateljice Vrtića Osijek, u DV "Mak" Dokkica je za sudionike Festivala organizirala osvježenje i zabavu pod vodstvom Marijana Jovičića.

Ocjenjivački tim za odabir kategorija igrokaza činio je Ivan Kristijan Majić, dramski pedagog i kazališni redatelj i glumice Aleksandra Colnarić, Areta Ćurković i Lidija Helajz.

Nagrađene predstave/kategorije:
Za najbolju predstavu: OŠ F. K. Frankopana - "Priča o gradu"
Za najbolje glumačko ostvarenje: OŠ Darda - "Poklon"
Za najbolju neverbalnu predstavu: OŠ "Mladost" Osijek - "Neispisano"
Za najbolju predstavu s tinejdžerskom temom: OŠ Popovac - "Ruski je u modi"
Za predstavu s najhumanijom porukom: OŠ "Matija Gubec" Čeminac - "Različitosti"
Za predstavu s najbolji književnim predloškom: OŠ "Grigor Vitez" Osijek - "Mene nitko ne voli"
Za najbolju koreografiju: OŠ Kneževi Vinogradi - "Pokaži svijetu što možeš"
Za najduhovitiju predstavu: OŠ Zmajevac PŠ Novi Bezdan - "T(k)o smo mi?!"
Za predstavu s najboljom ekološkom porukom: OŠ Višnjevac - "Komarci su dio ljeta"
Za predstavu s najboljom ljubavnom pričom: OŠ "Bratoljub Klaić" Bizoavac - "Donji grad"

Izvor: Dokkica
Foto: Mario MiloložaNajnovije