Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DWC OSIJEK

12. svibnja budite na Promenadi


OSIJEK - Da će ovogodišnji Svjetski kup u gimnastici DOBRO World Cup Osijek obilovati mnogobrojnim događanjima zabavnog i sportskog karaktera, bilo je jasno već prije desetak dana kada su se Robertu Seligmanu na otvorenom treningu u osječkom Drvenparku pridružili mnogobrojni odrasli i djeca, a u okviru nedavno održane konferencije za medije organizatori su najavili i niz drugih atraktivnih događanja kako za najmlađe, tako i za one starije.

Prva sljedeća na redu je Najduža špaga na svijetu i to 12. svibnja u 18.00 sati na Promenadi (kod osječkog Pješačkog mosta). Svoju premijeru Najduža špaga je imala prošle godine u okviru koje se okupilo čak 450 sportaša i rekreativaca koji su „načinili“ čak 600 metara dugu ljudsku gimnastičku špagu!

Ove godine organizatori se nadaju još većem odazivu, ne samo osječkih, nego sportskih klubova iz cijele regije kako bi zajedno poslali poruku da je najvažnije – sudjelovati!

„Prošle godine smo bili oduševljeni odazivom klubova i sportaša rekreativaca koji su svojim nastupom u Špagi pomogli nam da javnosti prenesemo poruku o važnosti uvažavanja i sudjelovanja u sportu građanstva svih dobnih skupina. Ove godine potrudit ćemo se organizaciju ovog najavnog događanja DOBRO World Cupa Osijek podići na još veću razinu i iz Osijeka poslati najljepšu sliku širom Lijepe naše, ali i šire“, istaknula je Ivana Maltašić, koordinator aktivnosti Svjetskog kupa u gimnastici.

Već sada sudjelovanje na Najdužoj gimnastičkoj špagi na svijetu potvrdili su brojni klubovi iz Slavonije i Baranje, a organizatori se nadaju i velikom odazivu sportskih rekreativaca svih dobnih skupina koji će samo trebati doći i uključiti se u gimnastičku špagu. Svi zainteresirani za sudjelovanje u ovom velikom sportskom događaju trebaju se pojaviti na Promenadi (kod Pješačkog mosta) u subotu (12. svibnja) u 18.00 sati.

Također, organizatori pozivaju sve one koji žele volontirati na Špagi i na taj način biti dio organizacije ovog eventa da svoju prijavu pošalju do 8. svibnja (LINK ZA PRIJAVU).

Video sa prošlogodišnjeg izdanja Najduže špage na svijetu možete pogledati na linku

Izvor: DWC OsijekNajnovije