Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DOKKICA

Mir je moj đir


OSIJEK - Dokkica vas poziva da zajedno s njima 20. svibnja u 19 sati obilježite Svjetski dan kulturne različitosti, dijaloga i razvoja.

Poštovani kolege, suradnici i partneri,
Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na završnu svečanost preventivnog projekta Mir je moj đir u sklopu koje ćemo obilježiti Svjetski dan kulturne različitosti, dijaloga i razvoja. U sklopu programa premijerno će se prikazati video spot originalne pjesme „Mir je naš đir“ i kratki edukativni video „Dječji ambasadori mira“ te dodjeliti priznanja kandidatima i Dječjim ambasadorima mira.

U uvodnoj riječi, kao predstavnice partnera, obratit će nam se i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i Blaženka Jelaš, ravnateljica OŠ Retfala. Pozivamo Vas na sudjelovanje u programu obilježavanja Svjetskog dana kulturne različitosti, dijaloga i razvoja „Mir je moj đir“ u nedjelju 20. svibnja 2018., od 19:00 do 20:30 sati, u Parku kralja Držislava – „kod Školjke“, kako bismo zajedno doprinijeli promociji kulture mira i nenasilja. Projekt se provodi u sklopu natječaja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva "Izvaninstitucionalni odgoj i obrazovanje - Škola u zajednici s nultom tolarencijom za govor mržnje i nasilje", a cilj projekta bio je osnažiti učenike/dječje ambasadore mira za stjecanje znanja i vještina za provedbu radionica nenasilne komunikacije i mirnog rješavanja sukoba te provedbu edukativne kampanje. Partneri u projektu su Osnovna škola Retfala i Grad Osijek.

PROGRAM, Nedjelja, 20. svibnja, 19.00 sati, kod Školjke

19:00 – Uvodno obraćanje (pozdrav, kratko o projektu + riječ zamjenice gradonačelnika i ravnateljice OŠ Retfala)
19:15 – Najava + Premijera glazbenog spota
19:20 – PS Wings koreografija 1
19:25 – Podjela priznanja i nagrada Ambasadorima (njih 17 × 2min = 35 min)
20:00 – PS Wings koreografija 2
20:05 – Najava + Premijera edukativnog filma
20:15 – PS Wings koreografija 3
20:20 – Kraj (Ambasadori pjevaju pjesmu + PS Wings)

Izvor: DOKKICANajnovije