Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NOVE VIJESTI

Gimnastika DOBRO: World Cup Osijek 2018


OSIJEK- 29.5.2018. - svjetski kup u gimnastici održan je u Osijeku 26.-27.5.2018. u dvorani Gradski vrt.

Tin Srbić, svjetski prvak na preči i pobjednik DOBRO World Cupa 2018. nakon natjecanje reći će „ne znam može li bolje od ovoga“. On je postao, kako to piše na službenoj stranici Svjetske gimnastičke federacije, nacionalni heroj pobjedom na domaćem terenu.

Deseti po redu Svjetski gimnastički kup u Osijeku, posebno će pamtiti ukrajinska gimnastičarka Diana Varinska koja je osvojila zlatne medalje na dvovisinskim ručama, gredi i parteru te je bila uvjerljivo najuspješnija sudionica DOBRO World Cupa Osijek 2018. Jedino preostalo zlato osvojila je legendarna Oksana Chusovitina. Najstarija aktivna gimnastičarka, sudionica čak sedam Olimpijskih igara, slavila je na preskoku. U muškoj konkurenciji imali smo pobjednike iz šest različitih zemalja. Osim našeg Tina Srbića, koji je slavio na preči, zlata su ponijeli Dominick Cunningham iz Velike Britanije na parteru, Lee Chih Kai iz Kineskog Tajpeha na konju s hvataljkama, Denis Ablyazin iz Rusije na karikama, Marios Georgiu s Cipra na ručama, a Izraelac Andrej Medvedev na preskoku.
​Hrvatski gimnastički savez uz izvršnog organizatora priredbe Gimnastičko društvo Osijek – Žito, zajedno s brojnim volonterima, a uz potporu tvrtke Žito d.o.o, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Središnjeg državnog ureda za šport i Hrvatske turističke zajednice te tvrtke HEP, potrudio se, osim što kvalitetnijom organizacijom natjecanja, poslati još poneku poruku, spojiti sport, kulturu i turizam, promovirati zdravi život, prikazati Osijek i Osječko-baranjsku županiju i njegove turističke potencijale.

TEKST: Osijekgym.com

FOTO: Andrea Ilakovac
 Najnovije