Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

ZOO

Međunarodna noć šišmiša 2018.


OSIJEK - I ove godine ZOO vrt Osijek organizira već tradicionalnu manifestaciju Međunarodnu noć šišmiša i to u petak, 7. rujna 2018. u vremenu od 19 do 22 sata. Cilj je senzibilizirati javnost o ovim jedinim letećim sisavcima koji imaju važnu ulogu u prirodi.

U Europi živi oko 45 vrsta ovih malih letećih životinja, a od toga je čak 35 evidentirano u Hrvatskoj i sve su strogo zaštićene zavičajne divlje svojte. Priča da su opasni, da sišu krv, da se namjerno zalijeću i upetljavaju u kosu, nisu istinite. Šišmiši su zapravo vrlo plaha stvorenja, vrlo bitna u održavanju biološke ravnoteže u ekosustavu područja gdje žive. Neopasne i vrlo korisne, samo četiri centimetra duge životinjice gotovo nemaju prirodnog neprijatelja osim čovjeka.

PROGRAM:

19:00 h - kreativna radionica u akvariju - izrada šišmiša, facepainting na temu šišmiša, plaštevi za našminkanu djecu - STUDENTI!
- igra ispred učionice "KAKO JE BITI ŠIŠMIŠ?" - crtaju naopako i slične igrice

20:00 h - mađioničar Saša Gerber

20:30 h - POWER POINT PREZENTACIJA O ŠIŠMIŠIMA na otvorenome - održat će je Luka Šuker (u slučaju lošeg vremena, prezentacija se održava u učionici)

20:50 - kviz o šišmišima (jednostavna pitanja za djecu koja se odnose na power point prezentaciju)

21:00 h - potraga za šišmišima pomoću bat-detektora (organizirano vodstvo u grupama) – Dora Bjedov

21:00 h - metloboj

21:00 h - prezentacija Astronomskog društva Tardis iz Osijeka - promatranje zvijezda kroz teleskop

21:30 h - mađioničar Saša Gerber

22:00 h - kraj programa

Cijelu večer bit će postavljeni info-štandovi, posjetiteljima će se nuditi slatkiši i šišmiš-kokteli koje će pripremiti konobari ZOO hotela, a kompa će voziti do 23:00 sata.

Izvor : ZOO OsijekNajnovije