zatvori oglas

NOVE VIJESTI

Advent u Osijeku


OSIJEK-29.11.2018.- I ovog Adventa, Božića i Nove Godine posjetite Osijek jer vas očekuje najveći adventski sajam u Slavoniji i Baranji s klizalištem i bogatim programima za djecu i obitelji, kućice s ponudom hrane i pića te velika pozornica sa zabavnim programom.

Uz središnje događanje „Advent u Parku“ (Park kralja Petra Krešimira IV. smješten u zelenom prstenu između starog grada Tvrđe i Gornjeg grada), te manifestaciju „Božić u Tvrđi“ (Trg Svetog Trojstva) očekuje vas još blagdanskih sadržaja poput „Motomrazova“ s darovima za najmlađe i veselog „Božićnog tramvaja“ s vilenjacima i predstavom za djecu.

30.11.-31.12. ADVENT U PARKU

U bajkovito uređenom Parku kralja Petra Krešimira IV., pronaći ćete najveći božićni sajam u gradu i regiji. Uz blagdanski osvijetljene šetnice parka nalaze se kućice s obrtničkim proizvodima i ponudom lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva i gastronomskom ponudom, dječji vrtuljak - karusel, središnje gradsko božićno drvce i simbol predbožićnog vremena, veliki Adventski vijenac.

Tu je i kupola u kojoj će mjesto za sebe pronaći i najzimogrozniji te velika pozornica s preko 20 vrhunskih koncerata, a već prvih dana Adventa očekuje vas koncert popularne grupe Vatra, povodom dana Grada Osijeka u nedjelju 2. prosinca.Bit će tu i koncerti bendova Belfast food, Gustafi, Scifidelity orchestra, lokalni DJ-i, rock i zabavni bendovi iz šire regije te koncerti duhovne glazbe nedjeljom. Za djecu pripremaju se posebni programi, predstave, radionice i igraonice, skulpture u ledu i natjecanja.

U dvorištu obližnjeg Sokolskog doma, na nikad većem gradskom klizalištu, ledena ploha od 1500 kvadratnih metara osječkim će klizačima dati priliku za užitak u ledu kojeg su za sada, u Hrvatskoj imali samo Zagrepčani.
Radno vrijeme manifestacije i sajma „Advent u Parku“ je radnim danom od 16 do 22 sata, a subotom od 10 do 22 sata.

30.11.-23.12. BOŽIĆ U TVRĐI

I na adventskoj manifestaciji „Božić u Tvrđi“ u sajamskim kućicama s ponudom obrtnika i OPG-a možete obaviti blagdanski šoping u potrazi za savršenim poklončićem za vaše najmilije i razveseliti ih rukotvorinama, domaćim delicijama ili sličnim poklonima ispod bora. Za sve koji pri tom ogladne, tu su kućice s gastronomskom ponudom, toplim čajem i kuhanim vinom za zagrijavanje.

Od popratnih događanja na Božiću u Tvrđi ističemo radionice za djecu uz izradu božićnih ukrasa, radionice plesa i pisanja pisama te pričanje priča za djecu u društvu božićnih vilenjaka. Djecu pozivamo i da svakako iskoriste priliku Djedu Božićnjaku napisati pismo sa željama za Božić i ubaciti ga u poseban poštanski sandučić, a oni koji su tijekom godine bili dobri, moći će i sami upoznati veselog Djedicu!I odrasli će doći na svoje jer očekuju ih zanimljiva natjecanja u disciplinama cijepanja drva, pečenja kobasica te pivski sprint, a za dodatnu zabavu pobrinut će se DJ, No Jazz Band, OK Club, Red Roosters i Plesni studio Shine.

Radno vrijeme manifestacije i sajma „Božić u Tvrđi“ je radnim danom od 16h do 22h, a vikendom do ponoći.

26.11.-31.12. BOŽIĆNI TRAMVAJ

Gradski prijevoz putnika od 26. studenog do 31. prosinca 2018. po osmi put za redom otvara vrata svoje "Božićne bajke u Osječkom tramvaju".

TEKST I FOTO: Turistička zajednica grada OsijekaNajnovije