Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NOVE VIJESTI

Izlasci u Osijeku


OSIJEK - Kao stoljetno središte slavonsko-baranjske regije Osijek je oduvijek središte izlazaka i zabave kako Osječana tako i stanovnika okolnih mjesta.

Prva destinacija noćnog, ali i dnevnog izlaska u Osijeku je zasigurno Tvrđa. Stara gradska jezgra središte je posjeta brojnih posjetitelja još od svoje izgradnje, kada se na trgu Sv. Trojstva nalazila vinska tržnica. Možemo reći kako se Tvrđa upravo od tog vremena obilježila kao središnja lokacija zabave u Osijeku.

nightlife1

Više stotina duga tradicija nastavlja se i danas, tako su se u starim objektima smjestili suvremeno uređeni caffe barovi, pubovi i noćni klubovi, poneki dakako uređeni i u antiknom stilu.

Upravo zbog brojnih ugostiteljskih objekata, odnosno velikog izbora zabave, Tvrđa je omiljena među posjetiteljima. U ljetnim i jesenskim mjesecima središnji trg mjesto je održavanja brojnih koncerata i raznih manifestacija. Kafići na središnjem trgu u Tvrđi puni su svakog vikenda tijekom ljetnih i zimskih mjeseci.

Kao omiljena koncertna destinacija u tvrđi jest dvorište bivšeg kluba Vega koje je poznato po održavanju Urban Festa Osijek, glazbenog programa Pannonian Challangea i mnogih drugih.

nightlife2

Za ljubitelje alternativne glazbe mjesto broj jedan za izlazak je Klub Mini Teatar, a oni koji pak vole vikendom poslušati domaću živu glazbu odlaze u Old Bridge Pub. Ljubitelji elektronske i nešto opuštenije glazbe rado posjećuju bar K Topu.

Ako pak ogladnite za vrijeme noćnog izlaska u Tvrđi, nezaobilazne su destinacije prikolica "Joze Trovača" u kojoj se pripremaju slasni hamburgeri te pekara "Dan i noć" smještana u Kuhačevoj ulici.

nightlife3

Za razliku od većine Europskih gradova, središte grada ne obiluje mjestima za noćni izlazak, ono je prije svega rezervirano za dnevne "kavice" i šetnje. Oni koji tijekom ljetnih mjeseci vole opušteno razgovarati i sjediti uz Dravu uz živu glazbu rado posjećuju terasu Hotela Osijek.

Oni koji pak vole nešto dobro pojesti uz Dravu posjetit će brodove-restorane Bijela lađa, Galija i El Paso.

Osijek je jednako živ kako u ljetnim tako i u zimskim mjesecima. Kako bi tmurna zima prošla što brže i zabavnije brinu se klubovi koji organiziraju razne koncerte, ovdje se posebno ističe klub Medium MDH te Klub Mini Teatar, koji tijekom zimskih vikenda redovito organiziraju koncerte.

Osijek kao središte regije mjesto je održavanje i velikih koncerata. Novo izgrađena dvorana Gradski vrt redovito je popunjena organiziranjem koncerata, te je do sada ugostila brojne zvijezde iz Hrvatske i inozemstva poput Tonyja Cetinskog i Đorđa Balaševića koji su dupkom napunili dvoranu.

Suvremeno uređena dvorana Gradski vrt preuzela je primat u održavanju koncerata dvorani Zrinjevac koje je do tada bila mjesto održavanja većih koncerata.

nightlife4

Raznolikost stanovništva i posjetitelja jamče i raznolikost ponude, tako se u Osijeku mogu pronaći kafići i klubovi koji puštaju tematsku glazbu poput rocka, metala, zabavne, elektronske ali i turbofolk glazbe, stoga grad kao takav nudi uistinu za svakoga ponešto.

Ono što je postalo fenomen u većim gradovima jest činjenica kako se zabava nerijetko iz grada premješta u trgovačke centre. Dva najveća regionalna trgovačka centra Avenue Mall i Portanova često organiziraju besplatne koncerte za posjetitelje i drugi zabavan program.

Treba dakako spomenuti i bogatu gastro ponudu grada, odnosno restorane i pizzerije, koji se nalaze u gotovo svakom osječkom kvartu.

nightlife5

 
 Najnovije