Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KAZALIŠTE I KINO

OLJK 3.srpnja - Žene u crvenom i dva odlična filma
OSIJEK - U četvrtak 3. srpnja, u dvorištu Rektorata gostovat će Ludens teatar iz Koprivnice s predstavom "Žene u crvenom", a u dvorištu Kazamata bit će prikazana dva filmska naslova:  dokumentarni "Gangster te voli" i igrani  "Vis-a-vis".

Tekst za Žene u crvenom napisao je osječki dramski pisac Davor Špišić, redateljica je Franka Perković, a uloge tumače Vera Zima, Dubravka Ostojić, Jelena Hadži-Manev i Lada Bonacci.

"U vremenu oskudice, mi nudimo obilje. Žene u crvenom su bogata žanrovska riznica. Kao što je i život sam. Poput raskošne ponude TV-kanala, pred vama će se izmjenjivati komedija, triler, socijalna drama i melodrama… Ovrhe, policijske opsade, glamurozan život bankarskih nasljednica, romantične uspomene stjuardesa, propale ljubavi i umirovljenički dani. Gušit ćete se u suzama smijeha, tražit ćete predah u džepovima tuge. Tamara, Nora, Dinka i Anđa – žene na rubu i žene u središtu svijeta. Spremne na sve, čak i pravdu uzeti u svoje ruke, kad pravde ponestane. Žene u crvenom tvrđe su nego što se čini. Pucaju i pjevaju, opakije od Nesalomljivih, žilavije od Otpisanih. Prije ili kasnije, zarobit će vas zauvijek", poručuju iz Ludens teatra. Izvedba počinje u 21 sat u dvorištu Rektorata, a sve ulaznice već su rasprodane.
 
Oni koji više vole film u ljetnom ugođaju na otvorenom nači će na svoje u dvorištu Kazamata kako bi pogledali jedan ili oba filma koji su te večeri na programu.

U 21 sat prikazuje se "Gangster te voli", zabavni domaći dokumentarac autora Nebojše Slijepčevića, tragikomična priča o bračnom posredniku koji pokušava spojiti Bugarku s malim djetetom i Hrvate s visokim očekivanjima. Film je zaslužio  niz nagrada na domaćim i inozemnim festivalima.

U 22 sata na programu je "Vis-a-vis", eksperimentalna drama u režiji Nevija Marasovića. Glume Darija Lorenci Flatz, Rakan Rushaidat, Janko Popović Volarić i Osječanin Krešimir Mikić.

Ulaz na obje projekcije je slobodan.

             

 Najnovije