Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KONCERTNI SPEKTAKL U OSIJEKU

Prljavo kazalište - 25 godina „RUŽE HRVATSKE“


OSIJEK - Veliki slavljenički koncert Prljavog kazališta "25 GODINA RUŽE HRVATSKE" održati će se u utorak 18. studenog 2014. u sportskoj dvorani "Gradski vrt" sa početkom u 20 sati.

Neposredni povod za isti je i obljetnica najvećeg koncerta ikada  održanog u Osijeku. Naime, u nedjelju 18. studenog 1990. godine  u sportskoj dvorani "Zrinjevac" u organizaciji "Croatia concerta" Prljavci su održali koncert u euforičnoj atmosferi kojemu je nazočilo više od 6.000 posjetitelja. Kada se u dvoranu više nije moglo ući, iz sigurnosnih razloga, redari i policija zabranili su daljnji ulaz. Sutradan u ponedjeljak isti  koncert je ponovljen za sve one koji nisu mogli ući, a dvorana Zrinjevac ponovo je bila krcata. Tako u povijesti grada ostaje zapisano da je za koncert Prljavog kazališta 1990. god. vladao nezapamćeni interes.

Euforija sa koncerta Prljavaca jedino se može usporediti sa povijesnom nogometnom utakmicom između Osijeka i Dinama 04. travnja 1982. u Gradskom vrtu kojoj je nazočilo 40.000 gledatelja, a kada je zagrebački klub u osvajanju naslova prvaka bivše države predvodio legendarni trener sa bijelim šalom  Miroslav Ćiro  Blažević.

Slavljenički koncertni spektakl Prljavog kazališta "25 GODINA RUŽE HRVATSKE" već nakon prve najave pobudio je velik interes, pa se očekuje da će dvorana "Gradski vrt" biti ispunjena do zadnjeg mjesta.

Obavijest o početku prodaje ulaznica  i prodajnim mjestima organizatori će objaviti tijekom idućeg tjedna.Najnovije