Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

GRAVITY CHALLANGE

Sve je spremno za leteća jaja


OSIJEK - Neobično natjecanje Red Bull Gravity Challenge večeras stiže u Osijek i donosi jedan sasvim novi izazov osječkim studentima.

Osijek će danas navečer, 16. listopada ispred novog studentskog doma ugostiti nimalo uobičajeno natjecanje, u kojem se njegovi glavni akteri ne natječu jedni protiv drugih, nego ni više ni manje – protiv Newtona. Naime, Red Bull Gravity Challenge donosi jedan sasvim novim izazov osječkim studentima, a to je kako baciti jaje (da, pravo jaje) s visine od 15 metara, a da ono sigurno sleti na točno označenu površinu.

No, kako ne bi svi mislili da je ovo jednostavan zadatak u kojem je dovoljno jaje umotati u vunu, spužvu i slične materijale i samo ga baciti s dizalice, važno je napomenuti da jaje samo mora na kraju dotaknuti tlo. Osječki studenti su čini se spremni na izazov pa su tako pohrlili prijaviti se i boriti za odlične nagrade, a to su: tandemski skok padobranom, ulaznice za jedan od festivala u Hrvatskoj po izboru i adrenalinsko karting iskustvo.

Večeras ispred novog studentskog doma u 20:00 započinje veseli let jaja, a čije će preživjeti i tko će imati najkreativniju izvedbu dođite sami vidjeti i podržati Osječane u ovom potpuno novom izazovu. Natjecanje nakon Osijeka putuje prema Rijeci i Zagrebu, a sve o pravilima, nagradama i ostalim detaljima potražite na www.redbull.hr.

A nakon proglašenja, after party se nastavlja u Matrixu.

 Najnovije