Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NEOBIČNE LETJELICE NAD OSIJEKOM

Kako je to izgledalo jučer


OSIJEK - Sinoć je ispred novog studentskog doma u Osijeku padala prava kiša kreativnih naprava koje su sve imale jedan zajednički sastojak – jaje. Zadatak i izazov da s 15 metara spuste jaje na tlo, a da ono pritom preživi, prihvatilo je 15 ekipa koje su vješto osmislile i izradile naprave za sigurno slijetanje jajeta na točno određenu površinu. Glasove tročlanog žirija osvojila je ekipa Munjosi u sastavu Matiasa Kneževića, Luke Žagara i Barbare Opačak, koji će za nagradu i sami iskušati Newtonov zakon tandemskim skokom padobranom.

Zabavna večer ispred osječkog studentskog doma započela je u 20 sati uz veselo društvo komaraca, studenata, natjecatelja i njihovih vjernih navijača. Kad je prva ekipa stupila na dizalicu visoku 15 metara, publika se, pomalo skeptična u vezi letećih jaja, počela lagano odmicati od mjesta slijetanja, no nakon što je prvo jaje poletjelo s neba, svima je bilo jasno da će to biti jedna zabavna noć uz još zabavnije natjecatelje. Drugo mjesto i ulaznice za jedan od festivala po njihovom izboru pripao je ekipi Bari Team (Nino Mišić, Valentin Falamić, Tea Mišić), dok je karting avantura otišla u ruke trećeplasiranima Jajokrilašima u sastavu Mislava Bartoša, Dorotee Horvat i Mire Dombi.

Naime, za one koji ne znaju pravila, natjecatelji imaju zadatak s 15 metara visine spustiti jaje na tlo, tako da ono ostane neoštećeno. No, nije dovoljno samo spustiti jaje u napravi koja ga štiti od pada, već jaje samo mora dotaknuti površinu. Osječani su pokazali da su zaista dorasli ovom zadatku, unatoč nekoliko jaja koja nisu preživjela ovu avanturu, a sada je red na Riječanima i Zagrepčanima da pokažu što znaju. Pratite natjecanje na www.redbull.hr

 Najnovije