Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

VEČER GITARE

Večer gitare u Clubu OXYGEN


OSIJEK - U clubu "OXYGENE" u četvrtak, 6.11. s početkom u 21:00 h, uz etablirane osječke jazz gitariste; Vjekoslava Milinga (Čoleta - Argus jazz band) i Damira Mihića te grupu Mihan Jazz Connection, koncert će održati BRANIMIR BOGUNOVIĆ - PIF.

Rođen je 1952. godine. Završio je nižu glazbenu školu - osnovni instrument gitara. Glazbom se profesionalno bavi od 1972. godine. Kao član ili voditelj/utemeljitelj sudjelovao je (ili sudjeluje) u radu rock grupa Nirvana, Hobo, Drugi način, Call 66, Obećanje proljeća, Animatori, Plava trava zaborava, Guitar Playboys itd. Kao prateći glazbenik svirao je za Željka Bebeka, Dragu Mlinareca, Josipu Lisac, Mišu Kovača, Zdenku Kovačiček, Renata Metessija, Tomislava Ivčića, Duška Lokina i druge.

Studijskim se radom kao gitarist, producent, aranžer i skladatelj bavi od 1975. godine. Kao session gitarist sudjelovao je u preko 200 projekata u okviru diskografskih kuća Croatia Records, Suzy, Orfej i drugih. Spomenut ćemo tek neka imena s kojima je surađivao: Magazin, ITD bend, Massimo Savić, Doris Dragović, Zlatko Pejaković, Danijel Popović (“Julie”), Oliver Dragojević, Novi fosili, Gazde, Jura Stublić, Mato Došen i drugi. Kao gitarist i aranžer snimio je samo za Croatiju Records od 1982. do danas preko 10.000 minuta objavljenog glazbenog materijala.

S grupom Plava trava zaborava je od 1982-1995. nastupao na turnejama u većem dijelu Europe (Njemačka, Italija, Švicarska, Nizozemska, Francuska, Austrija, Slovenija, Mađarska, Češka, Rusija, Bjelorusija, Litva, Latvija ...). Za diskografsku kuću Lobel snimio je autorsku preradu 70 tradicionalnih hrvatskih napjeva Zagorja, Prigorja, Međimurja, Slavonije i Dalmacije u instrumentalnom obliku. Projekt je objavljen na 3 kompakt diska i 6 audio kaseta.

Za potrebe Radio Zagreba snimio je 10 vlastitih instrumentalnih skladbi koje su tijekom 80-ih godina izvođene na radiju. Osim glazbom, bavi se i slikanjem te je imao nekoliko samostalnih i skupnih izložbi. Neko je vrijeme radio i kao crtač u Zagreb filmu.Najnovije