Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

ADVENT U TVRĐI

Dočekali smo dan kušanja Slavonske torte


OSIJEK - "Bježi kišo s prozora..." pjevušimo poznate stihove grupe Crvena jabuka od prošle subote. Kako je teško nama "slatkokuscima" iz dana u dan to iščekivanje našeg komadića Slavonske torte. Zato zapjevajmo danas na sav glas "Bježi kišo iz Osijeka..." 

Veliki crveno-zlatni paket na Trgu sv. Trojstva skriva Slavonsku tortu od pola tone  –  otkrivanje večeras (četvrtak) u 17 sati.

Ekskluzivna vijest: na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi sinoć (srijeda) se iznenada pojavio veliki crveni božićni paket sa zlatnom vrpcom, dimenzija čak 4 x 4 metra! Osječanke i Osječani u čudu se pitaju što je u paketu, a organizatori "Adventa u Tvrđi" otkrivaju vam: Slavonska torta visoka i široka dva metra i teška čak pola tone!
 
Ogromna, lijepa te iznimno privlačna i slatka atrakcija bit će dopremljena i stavljena u paket danas (četvrtak) poslije podne iz pogona tvrtke Mlinar d.d., gdje ju vrijedni djelatnici upravo dovršavaju prema domaćem receptu glavne slastičarke Gordane Alebić. Najveća Slavonska torta u Hrvatskoj, koju mnogi iščekuju s nestrpljenjem, bit će poslužena danas (četvrtak) u 17,00 sati na Trgu sv. Trojstva, u sklopu božićnog sajma i programa "Adventa u Tvrđi".
 
Cijeli događaj ima i popratni kulturno-umjetnički program, koji će biti lijepo i zanimljivo iznenađenje za brojne posjetitelje, te humanitarni karakter. Građani, imaju mogućnost donirati simbolične dvije kune, a prikupljena sredstva namijenjena su za projekt "Moć promjene mladih". Pozivamo građane, osobito one najmlađe, da se u što većem broju odazovu ovoj nesvakidašnjoj atrakciji. Najavljeno je pogodno vrijeme bez padalina, uz napomenu posjetiteljima da se dobro utople.
 
Nakon otkrivanja i kušanja torte te kulturno-umjetničkog programa, pozivamo sve zainteresirane da se u 19,00 sati zapute u Muzej Slavonije na otvorenje prigodne izložbe "Jedan kućni Božić", na kojoj će biti prikazan izbor iz zbirke božićnog nakita gospođe Željke Čorak.
      
Za sve dodatne informacije i upite građani i mediji se mogu obratiti na kontakt: info@luminis.com.hr ili na službenu Facebook stranicu "Advent u Osijeku" i događaja "Advent u Tvrđi". Unaprijed hvala na najavama i praćenju.

Agencija Luminis
Teks: Tomislav Levak
Foto: Dinko RamljakNajnovije