Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

ADVENT U TVRĐI

Dodatni međunarodni adventski sajam za vikend


OSIJEK - Vikend koji je pred nama na prostoru Trga sv. Trojstva u Tvrđi bit će posebno živ jer će, uz postojeći božićni sajam u sklopu zabavne i gastronomske manifestacije "Advent u Tvrđi", biti postavljeni i dodatni brojni štandovi u okviru međunarodnog Adventskog sajma.
    
Podsjetimo, prvo je izdanje navedenog sajamskog događanja već protekloga vikenda uspješno organizirano na središnjem Trgu Ante Starčevića, a sada će u subotu i nedjelju, 20. i 21. prosinca, biti održano u Tvrđi. Na sedamdesetak štandova, na kojima će biti tzv. mali izlagači i domaći proizvodi, zainteresirani će moći pronaći nešto za sebe, ali i za svoje bližnje. Bit će, između ostaloga, ponuđeni proizvodi od meda, kolači, medenjaci, „baranjski“ licitari, drvene igračke, prirodni sokovi, kupinovo vino, pekmezi, voće, sir, različite rukotvorine, "štrikane" kape, zlatovez, božićni nakit, figurice anđela i drugi lijepi božićni pokloni. Radno vrijeme ovog Adventskog sajma, kao i božićnog sajma u sklopu "Adventa u Tvrđi", bit će od 10 sati do 00,00 (ponoći).
    
Dan ranije, u petak 19. prosinca, u 18,00 sati, na istom će se prostoru održati koncert mađarskog etno sastava Szemző Angéla és zenekara iz Pečuha uz nastup jazz sastava JazzyBell.   

Najavljeni programi dio su IPA prekograničnog projekta „Mlinarev Put“ između Mađarske i Hrvatske čiji je nositelj Grad Osijek, partneri Regionalna razvaojna agencija Slavonije i Baranje te Turistička zajednica Grada Osijeka a sponzori Osječko-baranjska županija i HGK – Županijska komora Osijek.

Projekcija popularnog animiranog filma, mađarski etno i domaći jazz dodatni su i zanimljivi sadržaji koji večeras (petak, 19. prosinca) očekuju posjetitelje manifestacije „Advent u Tvrđi“.    

Agencija Luminis
Tekst: Tomislav LevakNajnovije