Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

ZDRAVKO ČOLIĆ

Osječankama s ljubavlju...


OSIJEK - Dragi sugrađani muškog spola agencija "Koncert" uvelike vam je olakšala odabir poklona za odabranicu srca svog, a povodom Valentinova. Ni više ni manje, u naš grad dovodi Zdravka Čolića i to upravo 14. veljače. Vama preostaje samo kupiti kartu, uručiti je voljenoj na vrijeme i, kako pjesmom kaže "Produži dalje", jer to je noć samo za Čolu i nju.    

Otvorite li podatkovnu "enciklopediju" Wikipedija, pod naslovom Zdravko Čolić, dobiti ćete osnovne podatke koji se protežu na nekolko pisanih stranica. Započinje sa - Zdravko Čolić (Sarajevo, 30. svibnja 1951.), bosanskohercegovački pjevač zabavne glazbe i svojevremeno najveća jugoslavenska pop-zvijezda. Živi u Beogradu. SVE OSTALO JE LEGENDA.

Za nas koji smo odrastali u 70-im i 80-im godinama to ime je više od pukih podataka, to je doživljaj. Iako nisam "Zdravkoholičarka" nemalo puta sam u svom životu zapjevala njegove pjesme, zaplesala uz njih, rijetko koje druženje nije započelo stihom "Dobra vam noć, prijatelji". Čitajući popis naslova objavljenih tijekom njegove 45-ogodišnje prisutnosti na estradi, i sama sam se iznenadila koji je to broj pjesama koje znam, koje prepoznajem, a koje su mi nepoznate. Za jednog "nefana" vjerujte mi više nego dobro sam upoznata s Čolinim repertoarom (barem s onim do 90-ih).
 
Velikani glazbene scene poput Kornelija Bate Kovača, Arsena Dedića, Kemala Montena, Đorđa Balaševića, Đorđa Novkovića, i niz drugih ovdje nepomenutih, doprinjeli su stvaranju glazbe koju su generacije žena rado pjevale. Doživljaj same glazbe ne bi bio potpuna da svoj pečat nije dao Zdravko Čolić, svojim glasom i stasom.

Drage moje dame vaš portal osijek-online, zahvaljujući agenciji "Koncert" iz Osijeka, u mogućnosti je četiri sretnice (ne isključujemo ni sretnike) odvesti na glazbeni događaj, koncert pod nazivom „Osijeku s ljubavlju“. Više o tome za koji dan, kada ćemo započeti nagradnu igru.

Do tada ....


Tekst: Osijek-Online


 Najnovije