Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DANCESTAR

Tri plesna kluba iz Osijeka nastupaju na međunarodnom plesnom spektaklu


OSIJEK - Međunarodni plesni spektakl DanceStar ovog se svibnja vraća u Poreč. Više od 5000 vrhunskih plesača iz cijeloga svijeta pokazat će svoje umijeće u raznim plesnim disciplinama, a za finale se marljivo spremaju i tri plesna kluba iz Osijeka.

Svjetska plesna scena uskoro dolazi u Poreč! Dosad najveće i sadržajno najbogatije izdanje međunarodnoga plesnog festivala DanceStar održat će se od 20. do 24. svibnja u porečkoj Zelenoj laguni. Brojna natjecanja, radionice i seminari i ove će godine okupiti više od 5000 plesača i plesnih stručnjaka iz više od 20 zemalja svijeta sa čak tri kontinenta. Svoj put prema vrhu i zlatnom odličju tražit će i talentirani plesači tri plesna kluba iz Osijeka: Plesni studio ILLUSION, Plesni klub NIKOOLA i Plesni klub BROADWAY.

Plesni klub BROADWAY osnovan je 2007. godine u svrhu promicanja plesne kulture i sporta na području grada Osijeka i okolice. Klub ima veliku ljubav prema Showdance-u, Musical i Theater dance-u, ali isto tako i Jazz te Modern dance-u. Nikada se nisu ograničavali plesnim stilovima, te su uvijek spremni iskušati se u novim stvarima. U svojoj povijesti Plesni klub BROADWAY je osvojio razne nagrade i priznanja s brojnih natjecanja na kojima su kroz godine sudjelovali. Svojim dosadašnjim radom i trudom Plesni klub BROADWAY okupio je preko 200 aktivnih plesača, koji sudjeluju u radu kluba, plesnim produkcijama i predstavama te na brojnim natjecanjima.

Plesni klub NIKOOLA iz Osijeka koji svake godine broji između 80 i 100 polaznica s natjecanja se uglavnom vraća s nagradama. Tako su se i ove godine, na čelu s Nikoolom Livančić, pod čijim mentorstvom vježbaju, uče i osvajaju nagrade, plasirali u finale međunarodnog natjecanja DanceStar.

Plesni studio ILLUSION osnovan je 2011. Godine, te je zasigurno jedan od najmlađih plesnih studija na prostoru grada Osijeka. Na čelu s predsjednicom, voditeljicom i koreografkinjom  Ivanom Crnković djeluje kroz nekoliko plesnih izričaja: Jazz dance, Commercial dance i Lyrical Jazz. Unatoč kratkom djelovanju iza sebe broji mnoge nastupe na području grada Osijeka i okolice, sudjelovanja na raznim plesnim događanjima, te bilježi brojne nagrade na plesnim natjecanjima.

Ovogodišnji program festivala obogaćen je dodatnim aktivnostima i iznenađenjima koja će oduševiti brojne posjetitelje i sudionike ovoga prestižnoga događanja. Ove nas godine premijerno očekuje DanceStar Urban Chapter koji predstavlja najnovije trendove i umjetnike urbane kulture iz cijele Europe. Odlična plesna glazba, brojni jam susreti ali i okršaji sjajnih urbanih plesača i plesnih skupina samo su dio urbane pustolovine. Svoje će vještine pokazati i najbolji regionalni grafiti artisti i plesni fotografi, a neke od najboljih trenutaka ovjekovječenih rukama grafiterskih i fotografskih majstora imat će priliku vidjeti i doživjeti svi posjetitelji DanceStar porečke groznice.

Izvor: XOXONajnovije