Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

HEARME

U Osijeku 11. seminar studentskih radija


OSIJEK - U Osijeku, 15. i 16. svibnja 2015. godine, održava se 11. seminar studentskih radija pod nazivom HearME.

Program započinje upetak, 15. svibnja 2015. godine svečanom sjednicom Elektroničkog fakulteta. Toga će se dana ujedno obilježiti svečano otvorenje te početak emitiranja Studentskog radija UNIOS na frekvenciji 107,8 FM. Istoga dana, u sklopu festivala, predavanje „O ulozi građana u medijskom prostoru“ održat će doc.dr.sc Predrag Zima na Elektrotehničkom fakultetu (Kampus). Na Odjelu za kulturologiju, u 18 sati, uslijedit će otvorenje izložbe „Pogonsko gorivo“ - izložba povijesti osječkog rocka 70-ih i 80-ih godina u organizaciji studenata druge godine diplomskog studija Odjela za kulturologiju. Završetak prvog dana seminara obilježit će se u Old bridgepubu u 20 sati uz zabavu i natjecateljski dio programa.

U subotu, 16. svibnja 2015. godine, na Odjelu za kulturologiju održat će se dva predavanja. U 11 sati na programu je predavanje „Civilno društvo i demokracija“, a predavač je Lejla Šehić Relić. U 12 sati slijedi predavanjeMarijanaGubine na temu „Kultura mira“.Uzavršnom dijelu seminarasudionici HearMe-a proći će Osijekom u Party Tramvaju, a cijeli će se festival zaokružiti oproštajnom zabavom u klubu Epic.

Cilj je seminara razmjena radijskih iskustava i znanja te stvaranje Mreže studentskih radija, uz kvalitetna predavanja, radionice i zabava pa su stoga svi događaji otvorni za javnost.

Seminar organiziraju Elektrotehnički fakultet Osijek, Studentski Radio UNIOS te studenti Odjela za kulturologiju. Uz studente Sveučilišta J. J. Strossmayer iz Osijeka sudionici seminara su studentske radio stanice:
UNIDU – Dubrovnik
Radio Treći – Mostar
Radio STUDENT – Zagreb
Radio Študent – Ljubljana
Radio SOVA – Rijeka
Student FM 92.9 – Skopje
Radio MARŠ – Maribor
Radio KRŠ – Podgorica
Slušaonica 6 – Beograd
92 FM – Slavonski Brod

INFORMACIJE
PROGRAM

Izvor: UNIOS
 Najnovije