Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

SJEĆANJE

6. Memorijal Darka Paurića


OSIJEK - Radio Osijek šestu godinu zaredom organizira "Memorijal Darka Paurića" u znak sjećanja na glazbenog urednika i novinara te velikog promotora tamburaške glazbe. Memorijalni koncert bit će održan u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku danas, 21. svibnja 2015. godine s početkom u 20 sati.

Nastupit će provjerena imena tamburaške scene, ali i neka nova lica i mladi tamburaški sastavi. Tako će ove godine posjetioci moći uživati u glazbi tamburaških sastava Kristali, Iločke bekrije, Kas, Vranac, Garavi, Bosutski bećari, Antun Nikolić Tuca te solisti Cecilija i Šima Jovanovac.

I ove će godine Memorijal Darka Paurića biti pravo mjesto za susret tamburaša-glazbenika i novinara iz ovog dijela Hrvatske te prilika za promociju novosti u tamburaškoj glazbi i mladih tamburaških sastava, što je i glavni cilj tamburaškoga memorijalnog koncerta.

Voditelji programa u Dječjem kazalištu su Tatjana Grganović i Davor Lončarić. Uoči izravnoga prijenosa na Radio Osijeku sudionike koncerta ugostit će Zvonimir Mandić u posebnoj emisiji izravno od 19 sati i 30 minuta.

Izvor: HRT Radio Osijek

 Najnovije