Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

GLAZBENI TRAMVAJ

Osijek obilježava Svjetski dan glazbe


OSIJEK – U povodu Svjetskog dana glazbe koji se obilježava u nedjelju 21. lipnja u šest gradova diljem Hrvatske održat će se cjelodnevni glazbeno scenski programi u organizaciji Hrvatske glazbene unije.

Više od 100 profesionalnih glazbenika, ali i amatera, nastupit će na javnim gradskim površinama i time podsjetiti posjetitelje svih generacija na važnost glazbe u svakodnevnom životu. Ulazi na sva događanja su besplatni. Svjetski dan glazbe obilježava se s idejom da na jedan dan gradovi postanu zonom slobodne svirke te da glazbenici izađu na ulice u kvartovima i na trgovima te svojom svirkom slave glazbu.

Na više lokacija u Zagrebu, Splitu, Šibeniku, Rijeci, Puli i Osijeku održavat će se besplatni koncerti, radionice i druge glazbene priredbe, a na brojnim manifestacijama nastupit će više od 100 vrsnih glazbenika između kojih su i Parni Valjak, Meritas, Boa, Davor Radolfi, Songkillers, Markiz, Adastra, Aerodrom, Radio Luksemburg, Auguste te Simfonijski.

Priliku da pokažu svoj talent dobit će i brojni mladi kantautori i amaterski bendovi, a osim pop i rock žanrova, posjetitelji će imati priliku čuti i ciganski bend, udaraljkaše, jazz i blues glazbenike, swing i razna Kulturno umjetnička društva. Akustične svirke zavladat će ulicama i trgovima najvećih hrvatskih gradova koji će, svaki na svoj način, doprinijeti širenju univerzalne glazbene poruke te na najljepši i najveseliji način označati i početak ljeta.

Osijek će svojim građanima pružiti posebnu atrakciju – glazbeni tramvaj koji će voziti gradom, a u kojem će se izmjenjivati razni izvođači. Program započinje u parku Sakuntala u 11 sati, a odvijat će se i na Prolazu Matice Hrvatske, Promenadi kod pješačkog mosta, Promenadi kod Zimske luke, gornjodravskoj obali kod kompe, stepeništu kraj kina Urania i u osječkoj Tvrđi gdje je predviđen nastup grupe Meritas. Od ostalih izvođača očekuju nas TBF, No jazz band, Sing song swing, 2$&hope, Reset, klapa Zrinski, STD Pajo Kolarić, NAer i Branimir acoustic duo, Fluentes, Kit Karson, Igor Delač i Aura band, udaraljkaški bend RitmOS, HPD Lipa, KUD-ovi Osijek 1862 i Željezničar, Garaža 29, BD Fuse, Aztec, Bite, Raskid 13, Bad Mushrooms i brojni drugi.

Više informacija o Svjetskom danu glazbe možete pronaći na službenoj stranici www.svjetskidanglazbe.com te službenoj stanici Hrvatske glazbene unije www.hgu.hr.Najnovije