Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

ZABAVA U ORAHOVICI

Ferragosto na orahovačkom jezeru


OSIJEK - Svima koji dane što su pred nama žele provesti na orahovačkom jezeru prosljeđujemo niz korisnih informacija.
  • KAMP
Kao i svake godine do sada osigurali smo Vam dio jezera na kojem se može besplatno kampirati, ove godine je besplatni kamp nešto veći nego prijašnjih godina, tj. proširili smo ga na još jednu dodatnu livadu i otvara se 4.8., te ga se može koristiti do 10.8.
Za sve one kojima besplatni kamp ne odgovara i htjeli bi kampirati ne nekom drugom mjestu na jezeru, to bez problema mogu učini, ali će im zaposlenici uprave Jezera doći naplatiti kamp.
  •  ROŠTILJ
Roštiljanje na Jezeru je dozvoljeno, vatra se smije paliti samo na mjestima određenim za to. Drva možete ponesti svoja, možete ih pronaći u šumi ili ih možete kupiti od uprave Jezera. Pošto se jezero nalazi u Parku Prirode PAPUK, sjeća drveća je strogo zabranjena i kažnjiva.
  •  PARKING
Na Jezeru postoji oko 1000 parkirnih mjesta. Uprava Jezera naplaćuje parking 10kn preko tjedna, a 20kn preko vikenda.

Za sve koji dolaze vlakom na Ferragosto osiguran je popust na vlak i organiziran prijevoz od željezničkog kolodvora Zdenci-Orahovica do Jezera i natrag u nedjelju!

HŽ Putnički prijevoz odobrio je popust u visini 40% od redovne prijevozne cijene, u 1. i 2. razredu svih redovnih vlakova na udaljenosti većoj od 25 kilometara, za sve posjetitelje festivala Farragosto JAM 8 koji dolaze iz cijele Hrvatske kao i iz Slovenije do stanice Zdenci-Orahovica.

Da bi se ispunili uvjeti za korištenje odobrene povlastice potrebno je:

- prilikom kupovine POVRATNE karte do kolodvora Zdenci-Orahovica izjaviti da se putuje na Ferragosto JAM i ostvarujete popust (nije potrebno imati ulaznicu za Ferragosto)
- prijevozna karta mora biti ovjerena u povratku od strane organizatora festivala (žig će se dobivati na Info pultu festivala - da bi dobili žig MORATE imati Ferragosto JAM 8 ulaznicu)
- povlastica se ne odnosi na udaljenosti manje od 25 km.
- popust se može koristiti od 04.08. (00:01h) do 10.08. 2015. (23:59h)
- VOZNI RED VLAKOVA OVDJE
- Više o popustu provjerite OVDJE.

Kada dođete u kolodvor Zdenci - Orahovica priredili smo vam 5 linija koje voze sa kolodvora do jezera. Ove linije pokrivaju gotovo sve vlakove iz svih smjerova koji dolaze u kolodvor Zdenci – Orahovica.

Polazak kombija/bus sa kolodvora na jezero:

    10:15;   11:45;   13:30;   17:30;   21:20


Kombi/bus će voziti će u ovim terminima: 5.8. Srijeda, 6.8. Četvrtak, 7.8. Petak i 8.8. Subota.
Ako vlakovi slučajno budu kasnili, ne brinite se kombi/bus ne ide nikud dok vlak ne stigne.
Ako kombi/bus slučajno bude pun, vratiti će se po još jednu turu.
Ako kombija/busa nema, a vi ste došli, ne brinite se doći će.

Prijevoz je besplatan.

Kombi/bus će također voziti u Nedjelju sa Jezera na kolodvor od 10:00h!

Za ljude koji stižu Autobusima, od autobusnog kolodvora do jezera ima 10-15 min hoda starom prugom.

Toplo preporučamo svima da dolaze Vlakom, jer se parking na Jezeru naplaćuje od strane uprave Jezera (Organizator Ferragosto JAMa nema ništa s naplatom parkinga i samim time ne odgovara za eventualnu štetu na Vašim autima). Ako se ipak odlučite na dolazak automobilom na Jezeru se nalazi oko 1000 parkirnih mjesta za Vaše aute. Kako doći autom od Orahovice najbolje Vam je pogledati na HAKovoj Karti ili na Google Mapsu.

 Najnovije