Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

ZABAVA

Pred nama su Dani Prvog Hrvatskog Piva


OSIJEK - Svečano otvorenje najdražeg nam pivskog festivala „Dani Prvog Hrvatskog Piva“, organizirano je u srijedu 9. rujna 2015. u 11:00 sati, na glavnom Trgu dr. Ante Starčevića u Osijeku.

Program otvorenja
Dane piva otvorit će puštanjem piva iz velike bačve, uz nogometaše NK Osijek, direktor Pivovare Osijek, gradonačelnik Osijeka i direktor gradske Turističke zajednice. Program otvorenja popratit će svečano ukrašena tramvajska „ljetna“ kola s koje će se posjetiteljima dijeliti pivo, a na njima će svirati tamburaški sastav „Lege“ koji će i u pivarskom šatoru prije glavnih izvođača zabavljati posjetitelje.

Pridružite se proslavi tradicije iz 1664. godine u pivarskom šatoru
Najbolja zabava uz najbolje pivo održava se u Osijeku od 9. do 19. rujna, kada Grad na Dravi postaje centar odličnog pivskog provoda i zabavne glazbe za veselo i šaroliko društvo. Na prostoru Katakombi u Krunskoj utvrdi uz Dravu svaki dan (s malom stankom 14. i 15. rujna) od 19:00 do 03:00 sata uživat ćemo u okusu originalnog i neodoljivog piva iz najstarije hrvatske pivovare pripravljeno kao davne 1664. godine kada je tradicija pivarstva i započela kako u Osijeku tako i u Hrvatskoj. U ponudi piva i ove godine naći će se svijetlo i crno pivo kao i svjetski popularni crni radler.

Glazba u šatoru
Šator se otvara u 19 sati, a za vrhunsku atmosferu i nezaboravnu zabavu, uz domaći tamburaški bend „Lege“ od 20 sati, svake večeri od 22 sata pobrinut će se:

09.09. Maja Šuput
10.09. Mejaši
11.09. Sinovi Ravnice / Slavonski trubači
12.09. SLAVONIA BAND
13.09. Cecilija
16.09. Džentlmeni
17.09. Gazde
18.09. Tamburaški sastav “Vranac”
19.09. SLAVONSKE LOLE

„Najveći slavonski svatovi“
Šatori smješteni u katakombama Krunske utvrde svake godine privuku oko 50.000 ljubitelja piva uz tamburaške izvedbe pop i rock hitova. Zahvaljujući tolikom broju pravih veseljaka i fenomenalnoj posebnoj atmosferi, Dani piva već su postali poznati kao „najveći svatovi u Slavoniji“. Iskoristite priliku i prihvatite naš poziv u „svatove“!

Zabava uz pivska jela i igre
Na osječkim Danima piva počastite se i jelima gurmanskih slavonskih majstora koji pripremaju najukusnije specijalitete poput pivskih kobasica, bunceka s kiselim kupusom, roštilja... Omiljena zabava u šatoru su i zabavne nagradne pivske igre u kojima sudjeluju svi posjetitelji.

Pivske piramide Fan Cluba Osječkog piva
Pivo iz Osijeka ima i vlastiti fan club koji godinama sve okupljene pivoljupce oduševljava „kreacijama“ od ispijenih pivskih čaša. Na stolovima se tijekom svake večeri mogu vidjeti gotovo megalomanski primjerci „piramida“, koji svjedoče o popularnosti domaćeg piva. Svake godine ovaj veseli „građevinski projekt“ pretvara se i u pravo natjecanje između veselih stolova.

U zdravlje!
Mislav Pavošević
Stručni suradnikNajnovije