Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DOOR DEAL

Neki novi pogled na glazbu


OSIJEK - Door Deal svoja vrata drži otvorenima i u 2016. godini, a novu sezonu otvara sa sinjskom grupom M.O.R.T. koju će podržati lokalni momci iz grupe Reset.

M.O.R.T. je beskompromisni autorski punk – blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji još od jeseni 2003. godine s čestim izmjenama ostalih članova. Bend od ljeta 2011. počinje s ozbiljnim radom i čestim nastupima. Otada su skupili skoro stotinu nastupa u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji, što samostalnih, što na festivalima na od kojih se ističe finale HR demo kluba 2012., pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci i treće mjesto na WHF-u 2013. godine. Krajem 2012. godine dolazi sadašnji bubnjar i tada snimaju prvi puni demo album ˝Vrhunsko dno˝, koji je u ljeto 2013. izdan za ˝Slušaj Najglasnije˝. 2014. Potpisuju za Croatiju Records, te izbacuju singlove Tango, Pas i Meni se skače koji su dobro prihvaćeni od publike i glazbenih urednika. U srpnju su izbacili album ˝Odjel za žešće˝ koji je pobrao odlične kritike. Sinjane će podržati sve prisutniji i sve poznatiji domaći dečki iz grupe Reset.

Sam događaj počinje u 22h, a cijena ulaznice iznosi simboličnih 20 kn

Nešto o samom organizatoru i projektu:

Door Deal projekt je nekoliko entuzijastičnih zaljubljenika u glazbu koji na glazbu gledaju nekim drugim očima. Sam cilj projekta jest približiti glazbu mladima i proširiti glazbenu scenu. Kako je već rečeno, naš cilj je širenje glazbene kulture među mladima i zbog toga smo se odlučili odreći prihoda od prodanih ulaznica. Dakle, sav prihod od ulaznica ide bendu koji nastupa.

Zašto smo se odlučili odreći se prihoda? Zato što volimo glazbu koju slušamo i želimo ju približiti mladima. Smatramo da su turbo folk, instant zvijezde i sintetička glazba uzeli previše maha na trenutnoj glazbenoj sceni. Ukoliko posjetite naše evente, možete biti sigurni da baš Vi plaćate bend, Vi nagrađujete njihovu kvalitetu, Vi širite svoje glazbene vidike. Mi ćemo se pobrinuti da organiziramo „svirke“ bendova koje Vi želite slušati. Također ćemo se potruditi da cijena ulaznice bude skromna i simbolična, dakako možete donirati i više od predviđene cijene „upada“, bendu će sigurno biti drago.

Također pozivamo bendove da se priključe ovom malom i skromnom projektu u njegovoj realizaciji. Slobodno nam se javite na mail (doordealos@gmail.com), a mi ćemo se potruditi omogućiti svirku, ukoliko se interes za istom pokaže od strane publike.


Izvor: Door DealNajnovije