zatvori oglas

DOOR DEAL

Večer uz poeziju i glazbu


OSIJEK - Door Deal i dalje odbacujući okove kalupa pronalazi vrsne izvođače. Ovaj put riječ je o Sari Renar koja slovi za jednu od najboljih kantautorica na ovim prostorima.

Osim Sare Renar, nastupit će i mladi umjetnici koji će čitati poeziju (Mislav Bartoš, Bruno Koić i Valentina Stantić). Nakon čitanja poezije nastupit će još jedna mlada nada s vrhunskim vokalom, Dora Vestić koju će na gitari pratiti Matej Vidranski.

Sara Renar (kant)autorica je iz Zagreba. Svojom glazbom sve više izlazi izvan uobičajenog "djevojka s gitarom" formata te izmiče strogom žanrovskom opredjeljenju. Njene pjesme doživjele su aranžmane rock sastava, blues akustike, trip hopa, brojne elektronske remixeve te čak i jazza. Godine 2014. nominirana je za Porina u kategoriji novog izvođača godine. Iste godine osvaja nagradu žirija festivala "Poezika" u Novom Sadu, nagradu za najbolju izvedbu na festivalu "ROCK OFF" u Zagrebu te nagradu žirija festivala "Kantfest" u Beogradu. Godine 2015. osvaja nagradu struke Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Debitantski album "Djeca" izdan 2013. izazvao je pozitivne reakcije publike i kritike, a EP "Jesen" izdan 2014. potvrdio je očekivanja proširivši zvučnu sliku.

Prije Sare Renar, poeziju čitaju mlade slavonske nade, Mislav Bartoš, Bruno Koić i Valentina Stantić.

Ovo je prvi u nizu „kulturnih“ događaja u organizaciji Door Deal-a, nakon onih „glasnih“. Četvero studenata Odjela za kulturologiju te jedna studentica Umjetničke akademije u Osijeku otvorit će prvi ovakav događaj u osječkom Clubu EXIT  18.3. 2016. godine. Cijena ulaznice iznosi simboličnih 20 kn.

Tekst: Damir ČasarNajnovije