Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

GLAZBA

7. Memorijal Darka Paurića


OSIJEK - Radio Osijek ove godine organizira 7. Memorijal Darka Paurića i to 1. lipnja 2016. godine u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

Provjerena imena naše tamburaške glazbe uveličati će svečanost i sjećanje na prerano preminuloga glazbenog urednika Radio Osijeka- Darka Paurića. Darkov Radio Osijek i ove godine podsjeća kako mu nedostaje vrhunski poznavatelj tamburaške glazbe i čovjek koji je godinama vrijedno radio na promociji naše tradicije, ali i popularnih tamburaških pjesama i izvođača. Koncert će izravno prenositi Radio Osijek od 20 sati, a snimka će biti objavljena i na Prvom programu Hrvatskoga radija.

Ove će godine Memorijal Darka Paurića spojiti njegova dva grada - Đakovo i Osijek, a sjećajući se legendarnog voditelja i glazbenog urednika proslavit ćemo 73. rođendan Radio Osijeka te značajne obljetnice Hrvatske radiotelevizije - 90 godina Hrvatskoga radija i 60 godina Hrvatske televizije. Oko 300 ulaznica bit će podijeljeno najvjernijim slušateljima radija i ljubiteljima tamburaške glazbe u našem programu nakon 15. svibnja. Osim u našim emisijama ulaznice će se moći nabaviti i na Facebook stranici Radio Osijeka gdje već sada možete poslati poruku s osobnim podacima i brojem mobitela radi jednostavnijeg preuzimanja ulaznica.

Tekst: D. LončarićNajnovije