Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KONCERT

Nagradna igra - Đorđe Balašević


OSIJEK - Koliko u našem gradu ima istinskih ljubitelja glazbe Đorđa Balaševića, provjeriti ćemo u narednih deset dana koliko će trajati nagradna igra. Zahvaljujući organizatoru, koncertnoj agenciji LAA, u mogućnosti smo nagraditi četiri čitatelja portala osijek-online po jednom ulaznicom za koncert koji će se održati 11. lipnja u Slavonskom Brodu.

Na vama je da u komentarima ispod teksta ili na FB stranici napišete naslov ili refren vama najdraže Balaševićeve pjesme. Nagradna igra traje do 6. lipnja. Imena nagrađenih će biti objavljena u sklopu teksta, a o preuzimanju ulaznica biti ćete na vrijeme informirani. 

Dobitnici po jedne ulaznice za koncert Đorđa Balaševića u Slavonskom Brodu su:

Lena Šenhof
Nenad Janković
Ian Farkaš
Karla Šarac


Najveći kantautor naših prostora, vječni Đorđe Balašević nastupit će, praćen svojim mnogobrojnim orkestrom, u sportskoj dvorani Vijuš u Slavonskom Brodu u subotu 11. lipnja.

Đorđe Balašević je u svibnju 2011. posljednji put nastupao u Slavonskom brodu i rasprodao upravo dvorani Vijuš postavivši novi rekord posjećenosti. Mediji o tom koncertu pišu biranim riječima ističući kako je Đole oduševio Brođane i njihove goste pristigle ih cijele Slavonije, Zagreba, BiH, pa čak i iz Srbije. Skromno je tada izjavio u najavama da se malo pribojava koncerta jer prije njega čak 22 godine nije nastupao u tom gradu na Savi. Međutim, kad je stao na pozornicu “prateći vokali” prepune dvorane otjerali su sve strahove.

“Ja sam idelan gost. Dolazim rijetko i ostajem kratko” – izjavio je tada Panonski mornar i ponovo se držao svojih riječi. Slavonski Brod će ga ugostiti nakon dugih pet godina i pritom dobiti poseban status jer je u pitanju jedini zasad potvrđeni Đoletov nastup u Hrvatskoj u 2016. godini i prvi nakon trijumfalnog Božićnog koncerta u Varaždinu u prosincu.

Nastup u Vijušu 11. lipnja sadržavat će presjek karijere sa svim najvažnijim momentim iz Balaševićeve impresivne pjesmarice. Pozornicom slavonskobrodske dvorane proći će “Život je more”, “Oprosti mi, Catherine”, “Lakonoga”, “Boža zvani Pub”, “Provincijalka”, “Lepa protina kći”, “Samo da rata ne bude”, proročanska “Putuj, Evropo”, “Svirajte mi Jesen stiže dunjo moja”, “Budimpeštanki sneg”, “Devojka s čardaš nogama”, “Slabo divnim mađarski”, “Mirka”, “Kao rani mraz”…

Program je to koji ne prestaje oduševljavati publiku cijele regije, kako one Đoletove vršnjake, tako i generacije koje se nisu ni rodile kad su neke od pjesama nastajale. Na sceni će mu se pridružiti 16 izvanrednih glazbenika uključujući i sjajne vojvođanske tamburaše, maestra Aleksandra Dujina, saksofonista Gabora Bunforda i violinista Ignaca Shena.Najnovije