Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DOKKICA

Festival slikovnice Čuvari priča


OSIJEK - Drugi Festival slikovnice „Čuvari priča“ u organizaciji Udruge za rad s mladima Breza, Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku, Studija za promicanje kulture i kreativnoga izražavanja – GEKKO i Dječje osječke kreativne kućice Dokkice održava se 1.- 3. srpnja ove godine.

Festival je nastao iz zajedničke suradnje ovih organizacija, a ove godine program Festivala uvršten je u program Osječkog ljeta kulture. Tijekom cjelodnevnog programa u petak posjetitelji će moći sudjelovati u lutkarskoj radionici, družiti se uz slikovnicu s prikolicom-pričalicom te saznati kako nastaje radijska emisija. Osim toga, bit će predstavljena slikovnica „Vjeverice u obitelji medvjeda“ Hane Rižovski Delogu te izložba ilustracija Manuela Šumberca „Čuvari priča“.

U nedjelju 3. srpnja u Galeriji Waldinger održat će se pričaonica „Kradljivica ključeva“ Marte Marie Mekovec de Carvalho. Program se održava u dvorištu Gradske i sveučilišne knjižnice, u parku kraj knjižnice i na promenadi, a u slučaju kiše događanja će se održati u prostorima GISKO-a i Američkog kutka.

"Čuvari priča su svakako dobri ljudi. Bake, djedovi, majke, očevi... svi koji su prenosili obiteljske vrijednosti djeci pričajući priče"

Izvor: Udruga DokkicaNajnovije