Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NAGRADNA IGRA

Posjetite Rodijake u kinu Urania


OSIJEK - Zahvaljujući organizatoru Portal komunikacije osijek-online vas nadrađuje 2x1 ulaznicom za nadolazeću predstavu Rodijaci. Pučku hit komediju o hercegovačkim gasarbajterima možete pogledati u petak, 27. listopada u kinu Urania.

Vaš je zadatak da u komentarima ispod teksta napišete "Dobro nam došli Rodijaci". Nagradna igra traje od trenutka objave pa do srijede, 25. listopada. Imena sretnih dobitnika objavit ćemo u nastavku teksta. Ulaznice će moći podići na blagajni kina Urania uz obavezno predočenje osobne iskaznice.

Sretni dobitnici po jedne ulaznice za predstavu Rodijaci su
Vlado Domjanović
Ivana Mitrović

                                                                                                                      
U ovoj jednosatnoj komediji s dva lica, Stipana i Matišu glume Miro Barnjak i Velimir Pšeničnik Njirić, koji potpisuje i režiju. Gastarbajteri iz pera Petra Miloša na duhovit način oslikavaju vrijeme u kojem živimo i razdoblje rata koje je iza nas, kao i događaje iz života dvojice hercegovačkih gastarbajtera koji na pola nepismeni, bez znanja, rade u Njemačkoj. A dogadjanja počinju kada jedan od njih dvojice dobiju odbijenicu za penziju.

Radnja se događa u zapuštenoj gastarbajterskoj sobici negdje u Njemačkoj. Odličana i duhovita predstava, od prve scene kod gledatelja izaziva smijeh, pa do kraja, dok se zastor ne spusti.

- Danas živimo u siromašnijem vremenu i duhovno i materijalno, u depresivnijem vremenu, s manje nada u bolju budućnost. Živimo u vremenu kada se narod u skladu sa svjetskim trendom sve više tretira kao stoka, roblje, “stoka sitnog zuba”, glasačka mašina u takozvanoj demokraciji korupcije, rekao je Njirić te dodaje kako su prvi vidljivi simptomi propasti svake civilizacije bili su urušavanje moralnih i kulturnih vrijednosti.

Ima pravede! Samo tribaš imati para za nju", ističu na kraju glumci u predstavi.

Autor: Petar Miloš
Režija: Velimir Pšeničnik Njirić
glume: Miro Barnjak kao Stipan i Velimir Pšeničnik Njirić kao  Matiša

 Najnovije