Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NAGRADNA IGRA

Za fašnik u Karašicku Republiku


OSIJEK - Karašicka Republika Belišća i Valpova ove veljače slavi prvi rođendan, i to koncertom Šajete i Alena Vitasovića! Zahvaljujući organizatoru, jedan čitatelj osvojit će dvije ulaznice za koncert Šajete i Vitasovića.

Vaš je zadatak da u komentarima ispod teksta i/ili na FB stranici napišete šaljiv slogan u fašničkom stilu. Najduhovitiji čitatelj osvojit će dvije ulaznice za koncert 10. veljače. O načinu preuzimanja ulaznica pošaljite upit na redakcija@osijek-online.com.
 
Nagradna igra traje od trenutka objave te do 2. veljače 2018. godine. Ime sretnog dobitnika objavit ćemo u sklopu teksta.

Po završetku nagradne igre ulaznice smo dodijelili:

Dunji Sumarev

Što su nam još "republikanci" pripremili za fašnik, pročitajte u nastavku.
Godinu dana je prošlo od kada su mladi iz Belišća i Valpova proglasili Karašicku Republiku kako bi potaknuli bolju suradnju među spojenim gradovima. Dosta se toga od onda promijenilo, a spontana republika je preko šaljivog statuta, zastave i himne izrasla u respektabilnu udrugu s oko 150 članova.

Ove godine fašnik počinje 3. veljače kada će se na lijevoj obali Drave u prostorijama udruge Zvono izabrati novi Grofmann (spoj valpovačkog grofa Normann Prandau i belišćanske obitelji Gutmann) koji će naslijediti prvu Grofmannicu Dinu Ivanović i na tjedan dana preuzeti vlast u gradovima. Ove godine su se u organizaciju Republike uključili i gradovi Belišće i Valpovo prepoznavši potencijal ove lijepe priče.

Prva subota rezervirana je za sportsko-kulturni sadržaj na ledini između dva grada: od rock (Bikini Motel, Revolucija) i dj koncerata (Reunited) do maskonogometa, ženograničara, izrade slamnatog pusta (Slama Land Art) i izložbe ljudi. Preko tjedna republika će se zabavljati pub kvizovima i karaokama, dok će vrhunac biti koncert Vitasovića i Šajete 10. veljače u valpovačkom dvorcu. Istarski dvojac oduševio se pričom Karašicke Republike te su za vrijeme fašnika odlučili potegnuti sve do Slavonije kako bi uz hitove  „Gušti su gušti“ „Ja ne morem bez nje“ „Moji koraki“ „Party za ekipu“  dočarali dašak riječkog karnevala! Kako neslužbeno doznajemo, iskusnu ekipu iz zvončarskog kraja domaćini će pokušati uplašiti s Petaračkim bušama, vidjet ćemo hoće li u tome uspijeti.

Suorganizatori koncerta i fašnika Karašicke Republike su Grad Valpovo, Grad Belišće, Savjet mladih Osječko-baranjske županije, TZ grada Valpova, TZ grada Belišća, Udruga Zvono i Kavana Katančić. Cijena ulaznice iznosi 40 kuna (50 kuna na dan koncerta), dok karte možete kupiti u Kavani Katančić, CB Passage, CB Prandau, CB City, CB Space (Valpovo), Romberg Pub, CB Cubano (Belišće), CB College, CB Viva, CB Peppermint (14-16), CB Viva (Osijek), CB Roko, Beer Garden (Našice), CB Glenn's (Donji Miholjac) i Green Room Pub (Beli Manastir).

Izvor: Karašicka RepublikaNajnovije