zatvori oglas

FAŠNIK

Proglašenje Druge Karašicke Republike


OSIJEK - Druga Karašicka Republika proglašava se u subotu 3. veljače na ledini između Belišća i Valpova, a završava koncertom Šajete i Vitasovića koji je pomaknut na 17. veljače.
 
U subotu 3. veljače, u 13 sati u prostorijama udruge Zvono na Citadeli (lijeva obala Drave), izvlačenjem iz šešira odnosno izborom novog vladara Republike tzv. Grofmanna (spoj valpovačkog grofa Normann Prandau i belišćanske obitelji Gutmann) započinje 2. fašnička Karašicka Republika Belišća i Valpova nastala sa željom bolje suradnje dvaju gradova. Nakon čitanja fašničkog statuta i puštanja himne, predstavnici gradova Belišća i Valpova predat će zajeninčke ključeve grada novoizabranom Grofmannu.

Vesela kolona prodefilirat će ulicama oba grada i skrasiti se na ledini između Belišća i Valpova (točnije između Izolirke i Belišća) gdje će posjetitelji moći uživati u DJ i rock hitovima lokalnih bendova (Reunited, Bikini Motel) kao i okušati se u nekoliko sportskih kategorija kao što su turniri u maskonogometu i ženograničaru ili probati siromašnu gastro ponudu. Također moći će se sudjelovati u izradi slamnatog pusta (Slama Land Art) ili se okušati u šaljivoj Izložbi ljudi kroz kategorije ljubav, prijatelj, kolega s posla, rođak ili susjed.

Tijekom tjedna republikanci će nasmijavati svoje sugrađane pub kvizovima (srijeda 7.2. Katančić Valpovo; četvrtak 8.2. Romberg Belišće), stranačkim Kara-okama (petak 9.2. Katančić Valpovo), ali i pokušati uplašiti slučajne prolaznike s Bušama iz Petarde u subotu 10. veljače. Vrhunac prvog rođendana republike biti će koncert Šajete i Vitasovića koji je zbog tehničkih razloga Šajeta benda pomaknut s 10. na 17. veljače u 20 sati Dvorac Prandau-Normann Valpovo (disko D ako bude vrijeme ledeno). Više informacija o svemu je na Facebook stranici Karašicke Republike.

Pozivamo sve sugrađane i goste da nam se pridruže na maškarama 3. veljače! 

Izvor: Karašicka RepublikaNajnovije