Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NASTUP REFORMISTA

Čačić u Osijeku: Vlada nije ispunila očekivanja


OSIJEK - Reformisti ne namjeravaju rušiti Vladu iako ona nije ispunila očekivanja građana Hrvatske, rekao je danas u Osijeku utemeljitelj Inicijative za osnivanje Narodne stranke reformista Radimir Čačić.

Govoreći o trenutačnoj situaciji u Hrvatskoj i nagađanjima da bi nakon političkih prebjega možda krenuo u rušenje Vlade Čačić je rekao da Hrvatska više nema snage, ali niti vremena za ideološke sukobe kao i da ideološka polarizacija postaje opasna i štetna.

– Došlo je vrijeme za ljude koji nude rješenja i to ne samo na razini programa nego i na razini onoga što su već u životu radili i što je provjerljivo - rekao je Čačić koji je novinare izvijestio i da je poslije saborskog zastupnika Petra Baranovića reformistima pristupila i bivša pomoćnica ministra poljoprivrede Vesna Gantner.

Komentirajući političke prebjege Čačić je rekao da je za svaki političku opciju bitno da bude zastupljena u Saboru, ali i da broj saborskih zastupnika za stranku koja je osnivanju nije presudan. Bitnije mu je tko su ljudi koji im pristupaju, što su radili i napravili u svojim životima, kakva im je biografija i znanje i kakav im je doprinos u Saboru.

Na konferenciji za novinare rečeno je kako se Inicijativi na istoku Hrvatske svakodnevno pridružuju mnogobrojni članovi kao i da će nakon podružnica u Osijeku i Đakovu, koje su već osnovane, uskoro biti osnovane i podružnice reformista u Vukovaru, Vinkovcima i Našicama.

/ V.L. /Najnovije