Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

IMA PLAĆE - NEMA PLAĆE

Zbog objave poduzetnika neplatiša čak 2500 radnika je dobilo zaostalu plaću


ZAGREB - Rezultati objave 'crne liste' poduzetnika koji ne isplaćuju plaće su izvrsni, ocijenio je danas ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Po njegovim riječima, nakon objave te liste, 311 tvrtki i 17 obrtnika isplatilo je sve zaostatke i plaće za 2.500 radnika.

Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Porezna uprava objavili su 15. srpnja popis od 5.620 tvrtki i 1.418 obrtnika u Hrvatskoj koji ne isplaćuje plaće svojim radnicima.

'Da nije bilo te liste vjerojatno ih ne bi dobili ili bi ih dobili kasnije', rekao je Mrsić na konferenciji za novinare u povodu predstavljanja nacrta dva operativna programa za provedbu kohezijske politike.

Dodao je da je neisplata plaća veliki problem u Hrvatskoj, za razliku od EU, gdje se, ako tvrtka ne isplati tri plaće, pokreće postupak stečaja ili predstečajne nagodbe.

Potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo Branko Grčić, pak, rekao je da u Vladi razmišljaju i o objavi 'bijele liste' poduzetnika koji redovito ispunjavaju sve obveze prema državi.

„Te bi tvrtke imale određene koristi i povlašteni status“, istaknuo je Grčić ne navevši pojedinosti o koristima na koje bi takvi poduzetnici mogli računati.


/ Jutarnji /Najnovije