zatvori oglas

NOVE VIJESTI

Muzej likovnih umjetnosti


OSIJEK - Tijekom 2015. godine Muzej likovnih umjetnosti priređuje ciklus predavanja, izlaganja i prezentacija pod naslovom „Fundus u fokusu“, koja predstavljaju, analiziraju i problematiziraju umjetnička djela iz fundusa Muzeja likovnih umjetnosti, ali ih i razmatraju u širem kontekstu povijesti umjetnosti grada, regije, kao i u nacionalnim i europskim okvirima.

Predavanja će se održavati jednom mjesečno, četvrtkom u 19 sati, u prostoru Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku (Europska avenija 9), a vodit će ih kustosi i kustosice Muzeja likovnih umjetnosti – viša kustosica dr. sc. Jasminka Najcer Sabljak, muzejski savjetnik Vlastimir Kusik, prof., kustosica Valentina Radoš, prof., i viši kustos mr. sc. Daniel Zec.

Prvo iz ciklusa predavanja posvećeno je temi osječkog kiparstva prve polovice 20. stoljeća, ili preciznije – četvorici manje poznatih kipara, koji su svojim djelovanjem obilježili jedan period iz povijesti osječke umjetnosti. Predavanje pod naslovom Osječki kipari prve polovice 20. stoljeća: Leović, Živić, Nemon, Švagel-Lešić držati će viši kustos mr. sc. Daniel Zec, u četvrtak, 5. ožujka, u 19 sati.

 Najnovije