zatvori oglas

NOVE VIJESTI

14. FIPO - Dom Hrvatske vojske


OSIJEK - Festival izviđačkih  pjesama  Osijek je  jedinstvena  izviđačka  manifestacija koja potiče i razvija kulturno umjetnički amaterizam djece i mladih.
 
Na ovogodišnjem 14. FIPO Fest-u očekuje se oko 300 sudionika. Osim izviđača koji dolaze u naš grad iz Rovinja, Karlovca, Velike Gorice, Bjelovara, Kutine, Temerina, Bačke Topole, Jarmine i Valpova, u programu 14. FIPO Festa nastupiti će Udruga mažuretkinja Općine Nuštar, Plesni  studio Illusion, Ana Marija Lizačić, Udruga Anđeo-Andrej  Dorić, Plesni klub Broadway, Osceo Dalal, Zbor OŠ Ljudevita Gaja u Osijeku te Zbor Župe Preslavnog Imena Marijina
i naravno izviđači iz Osijeka.
 
Pjesma je sastavni dio svakog života, ona uvijek treba poticati dobre vibracije i slati poruke dobrote, ljubavi  i prijateljstva. Izviđačka pjesma to i je. Ona ima svoje mjesto i u izviđačkoj himni ... Oj dođ'te druzi složno svi mi na put ćemo poć' i uvijek s pjesmom sigurno mi cilju ćemo doć'...

FIPO Fest je poklon našem Gradu Osijeku za njegov rođendan. Moto festivala je „Pjevaj pjesmu vedro prijatelju Ti, jer pjesma smo mi svi.“ Osim nastupa izviđača i gostiju, pjesme, plesa i glume, sudionici FIPO fest-a će putem aktivnosti „Osijek Grad kulture“ obići HNK, Muzej likovnih umjetnosti, Muzej Slavonije i Dječje kazalište Branka Mihaljevića te će na taj način dati doprinos promicanju kandidature našeg grada za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Drugi dan FIPO Fest-a rezerviran je za izlet sudionika i promociju naše Slavonije i Baranje. Ovog će FIPO Fest-a sudionici obići PP Kopački rit te će promovirati novu šetnicu.

14. FESTIVAL IZVIĐAČKIH PJESAMA OSIJEK, 27.-29.11.2015

SUBOTA,  28. 11. 2015.
12,00-12,15 - OTVARANJE 14. FIPO Trg A. Starčevića
12,15-14,30 - OSIJEK GRAD KULTURE HNK u Osijeku, Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku, Muzej Slavonije u Osijeku
17,00-18,45 - 14. FIPO FEST (program izviđača i gostiju) Dom Hrvatske vojske  u Osijeku
20,00-21,00 - Predstava CRVENO BURENCE Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku

NEDJELJA,29. 11. 2015.
09,30-13,00 - Izlet "KOPAČKI RIT U JESEN" PP Kopački rit
14,00-14,30 - ZATVARANJE 14. FIPO Šećeranski dom u Osijeku
 
Pozivamo sve Vas koji volite pjesmu, ples, glumu, koji potičete prijateljstvo i druženje, te Vas koji želite jačati i razvijati izviđaštvo da nam se pridružite na nastupu kao gledatelji. Dobro nam došli, ulaz je besplatan, potreba je samo dobra volja. I naravno, ukoliko želite postanite KARIKA SREĆE i pri ulazu u Dom Hrvatske vojske donirajte kg brašna, šećera, litru ulja ili neke higijenske artikle.

Predsjednica IK Javor:
mr.sc. Jadranka KokolariNajnovije