Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NOVE VIJESTI

Club Oxygene


OSIJEK - Klub Oxygen, u petak 16. ožujka, sve ljubitelje neuobičajno energičnog repa, zaraznih stihova te pitkih beatova poziva na koncert jedne od najznačajnijih ženskih MC-a u regiji – SASSJE. Osječkoj publici ovoga puta poručuje „No problemo“ i tako predstavlja novi album!

Za ovu rep poslasticu treba izdvojiti 40kn u pretprodaji, 60kn na dan koncerta. Ulaznice se mogu kupiti u Klubu Oxygen od petka, 2. ožujka. Vidimo se rasplesani u O2!

CHUI LIVE + HUMAN BULDOZER
17. OŽUJKA 2018.


Klub Oxygene u proljeće ulazi jakim snagama regionalne glazbene scene. Nakon što tuzlanska reperica SASSJA dobro razdrma sve prisutne na koncertu u petak, za sve ljubitelje jazza, ali i one koji će to tek postati ekipa Kluba pripremila je pravi glazbeni desert, a ugostit će jedan od najinovativnijih bendova u Hrvatskoji i šire – Chui!

Riječ je o kvartetu koji je unazad nekoliko godina uzdrmao scenu svojim osebujnim stilom u kojem se pretapaju jazz, rock, elektronika i klupska, odnosno plesna glazba. Upravo zahvaljujući tome osvojili su i publiku i kritiku, a nesumnjivo su zaslužni i za privlačenje nove publike jazz glazbi. Do sada su iza njih četiri albuma, a u svoju za sada kratku povijest, upisali su i brojne suradnje od kojih je svakako najpoznatija ona s hrvatskom glazbenom mezimicom i divom – Josipom Lisac. Izuzev toga, hvalevrijedna suradnja je i ona na njihovom posljednjem albumu „Chui ovu glazbu“ koji su snimili s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije i kojim su nominirani za nagradu Porin u kategoriji Najboljeg albuma jazz glazbe, kao i Najboljeg albuma u 2017. godini. Chui se prvi puta predstavlja osječkoj publici, a bend čine Vojkan Josić (sakson, elektronika), Toni Starešinić (klavijature, elektronika), Konrad Lovrenčić (bas gitara) i Ivan Levačić (bubanj).

Uvod u koncert odradit će osječki instrumentalni fusion jazz bend Human Buldozer. Mističnim melodijama i instrumentalnim performansom publiku će odvest u neku drugu dimenziju. Riječ je o relativno novom bendu na osječkoj sceni, no iza njih je već album prvijenac „Rise of the Buldozer“ koji su snimili Krešimir Arambašić (autor glazbe, gitara), Matija Nikolin (bas gitara), Benjamin Lamza (ald saksofon) i Jerko Abičić (bubanj).

Za ovaj jazz spektakl ulaznice možete kupiti na blagajni Kluba Oxygene. Cijena u pretprodaji je 40kn, a na sam dan koncerta 60kn.

Izvor: O2Najnovije