zatvori oglas

Moderna kuća za goste
 PROFIL kuća za odomr u Kijevu Danas želimo s vama podijeliti kuću za odmor smještenu u predgrađu Kijeva. Autori projekta su Victoria Shkliar i Olga Antontseva iz studija FORM. Vlasnik kuće je druželjubiv, gostoljubiv i voli organizirati domjenke za prijatelje i obitelj. Glavni zahtjev investitora je bio stvoriti prostor za odmor za veliku tvrtku s odvojenim kupališnim prostorom. Ovo nije prvi zajednički projekt studija FORM i vlasnika: uz kuću za goste nalazi se glavna kuća, čiju su unutrašnjost osmislili isti autori. Na istom mjestu je nekada bila smeđa drvena kućica. No, njezin je izgled u potpunosti odudarao od arhitekture glavne kuće. Također, vlasniku nije odgovarala veličine kuće, jer voli priređivati ​​velike zabave. Projekt je razvio ured FORM od početka do kraja. Jednokatni, izduženi oblik kuće savršeno se uklapa u arhitektonsku cjelinu s glavnom kućom, postojećim bazenom i pejzažnim dizajnom. Održava se ujednačena stilistika u dizajnu i završnim materijalima. Kuća ima terasu kraj bazena, a sa strane je odvojeni prostor za roštilj. Izgled kuće vrlo je jednostavan i koncizan - to je pravilan pravokutnik, podijeljen u dvije zone - veliko glavno područje za smještaj velike tvrtke, koje se ulijeva u kuhinjski prostor. I SPA područje kao odvojeni prostoro za odmor. Dnevni boravak imao kamin smješten u središnjoj sobi i blagovaonicu koja može primiti 20 osoba. Visoki stropovi daju svečanu atmosferu ovom dnevnom boravku.  Na zidu ukrašenom drvenim rešetkama u kuhinji nalaze se tajna vrata, koja vode u drugi prostor - SPA područje sa saunom i fontom. Prostori različitih funkcija dizajnirani su jedinstvenim konceptom interijera, koji se sastoji u kombiniranju drvenih konstrukcija koje se tradicionalno koriste za kućice s modernim materijalima izvedenim u prirodnom stilu. Paleta boja izgrađena je na kontrastu. Bijeli zidovi su pozadina i stvaraju ravnotežu s tamnim elementima drvenih greda, furniranih ploča i pločica.   Zahvaljujući panoramskim prozorima, unutrašnjost je ispunjena prirodnom svjetlošću i otvara se prema prostoru krajolika. SPA centar nema prozora kako bi se posjetitelji mogli sakriti i odmoriti od vanjskog svijeta. Rasvjeta igra posebnu ulogu u interijeru. Zahvaljujući prirodnoj dnevnoj svjetlosti i mekom difuznom svjetlu u večernjim satima, unutrašnjost je ispunjena udobnošću.  Interijer je opremljen namještajem koji su osmislile autorice projekta, a izradili ukrajinski proizvođači. Sav tapecirani namještaj u interijeru potpisuje danska tvrtka HEY, a sofe ukrajinska tvrtka MODI, koje su prethodno razvile autorice projekta. Projekt je promišljen do najsitnijih detalja, a arhitektice su uspjele stvoriti savršeno mjesto za opuštanje i uživanje u interakciji s prijateljima i obitelji. Više na: FORM bureauFoto: Andrey Bezuglov Moderna kuća za goste   ...

< 20:48 ANONIMNI AUTOR NAJAVLJUJE EKSPLOZIV...21:01 Preokret na suđenju Smiljani: Pozv... >

 Najcitanije u zadnja dva dana: